Kilakoltatták egy mozgássérült asszony családját - most tizennégyen élnek egy kis lakásban

Publikálás dátuma
2019.07.15. 20:38
Képünk illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Hogy hova költözhetnek végül, arról H. Rózának egyelőre fogalma sincs.
Kazincbarcikán kilakoltattak egy 57 éves, mozgáskorlátozott asszonyt és családját egy önkormányzati bérlakásból, írja a 168ora.hu. H. Róza és családja 30 évig élt a 42 négyzetméteres bérlakásban. Május 21-én a hatóságok kivonultak a lakáshoz, de kilakoltatásra már azért nem volt szükség, mert az asszony addigra leadta a lakáskulcsot. Jelenleg az öttagú család az asszony lányánál lakik, összesen tizennégyen élnek egy lakásban, kis alapterületen. H. Róza egyik lábát térd alatt amputálták, műlába van. Élettársa cukorbeteg, alkalmi munkákat vállal. Az asszony összes jövedelme 130 ezer forint. Elmondása szerint 2013-ban azt az ígéretet kapta, hogy ha kifizeti a tartozást, akkor maradhat a lakásban. Ezt meg is tette, ennek ellenére megkapta az értesítést arról, hogy el kell hagyniuk az ingatlant. H. Róza azt is közölte, hogy a kilakoltatás határideje előtt majdnem egy hónappal, április 29-én a hatóság és a családsegítő szolgálat munkatársai megjelentek a lakásban, és elvették az egyhónapos unokát a családtól. A babát pár nappal később visszakapták. Lányáéknál a hely szűke miatt nem maradhatnak sokáig. Azt még nem tudják, hogy onnan hova költöznek. Kazincbarcika önkormányzata a 168ora.hu-nak azt mondta, hogy az ügyben konkrét részletekkel adatvédelmi okból nem szolgálhatnak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint H. Róza kedvezményes áron bérelhette a bérlakást, és rendszeresen igénybe vette a lakásfenntartási támogatást és az adósságrendezési lehetőségeket.   Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy ha egy bérlő jogviszonyát többszöri szerződésszegése miatt felmondják, akkor az önkormányzat részéről kötelező kezdeményezni az ingatlan birtokbavételét. Ha pedig az adott esetben közüzemi hátralék is van, akkor nem várható el az önkormányzattól, mint felelős gazdától a méltányosság gyakorlása.
Szerző

Sopront is közösen próbálja kiszabadítani az ellenzék a Fidesz fogságából

Publikálás dátuma
2019.07.15. 18:44

Fotó: Nyikos Péter / MTI
De hogy konkrétan kivel, azaz hogy hívják a közös polgármesterjelöltet, azt egyelőre nem árulták el.
Ellenzéki összefogást hirdetett Sopronban a Momentum, az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó helyi Kossuth Kör - jelentették be a pártok és a civil mozgalom képviselői hétfőn sajtótájékoztatón a város Fő terén. Közlésük szerint van már polgármesterjelöltjük, de a nevét nem árulták el. Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja hangsúlyozta, az összefogás nemcsak a kampány és a választás időszakára szól, hanem hosszú távra. A szövetség nyitott, bárki csatlakozhat - fűzte hozzá. Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke az együttműködés céljaként azt jelölte meg, hogy "kiszabadítsák Sopront a budapesti Fidesz fogságából". Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője azt szorgalmazta, hogy a leendő polgármestert és önkormányzati képviselőket tudásuk és ne politikai hovatartozásuk alapján válasszák meg. Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke azt mondta, az ökopolitika iránt elkötelezett pártként elvárják, hogy a leendő soproni beruházások ne terheljék a környezetet. Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Körének szervezője történelmi pillanatnak nevezte, hogy az összefogás létrejött a városban. Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, országgyűlési képviselő közölte, hogy azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert "hittel vallják", hogy Sopronban is szükség van polgári és konzervatív ellenzékre a Fidesszel szemben.
Szerző

A Demokrata arról írt, hogy: „A kortárs nők nagy többsége a jelen pillanatnak él, akárcsak a négerek”

Publikálás dátuma
2019.07.15. 17:31
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
Egy perc néma csend a fehér férfiért, aki nem nyulakat öl szabadidejében.
„Devirilizáció: A fehér férfiasság felszámolása” címmel közölt véleménycikket pénteken a Demokrata című kormánypárti hetilap. A műfajba természetesen a nevéből adódóan is sok minden belefér, a szerző szabadon elengedheti magát a klaviatúra püfölése közben, ám ez a cikk minden közelmúltban olvasott publikációt „felülmúlt”. Összegyűjtöttük a legmegdöbbentőbb mondatokat:  
  • „A fehér férfi már nem képes megvédeni önmagát és családját a „migráns” fedőnevű idegen gyarmatosítóktól”
  • „A második világháború vége óta folyamatosan csökken a férfiak tesztoszteronszintje.”
  • „... A fehér férfi már nem tud harcolni, már egy nyulat sem képes megölni, a vér megijeszti, hát még egy barbár, aki megerőszakolja a szerelmét (...)”
  • „A történelem nagy vesztese a fehér bétahím, aki (...) önként hajtja fejét a feminista béklyóba.”
  • „A fehér nőket teljesen lenyűgözi a néger–arab import macsók elemi brutalitása.”
  • „A kortárs nők nagy többsége a jelen pillanatnak él (akárcsak egyébként a négerek).”
  • „A nők végeredményben a győztesnek szánt trófeák.”
Azt nem teljesen értjük, hogy a szerző mi alapján jutott a fenti megállapításokra. Például, hogy milyen statisztikára építve gondolja, hogy bármelyik nőt is lenyűgözné a brutalitás. Vagy mire alapozza, hogy csökken a férfiak tesztoszteronszintje. Mindenesetre az, hogy erényként említi, hogy valaki erőszakkal oldja meg élete bonyodalmait, egészen döbbenetes. A fogalomzavar azonban biztos, ugyanis a migráns szót egyértelműen szembeállítja a „fehér férfival”, ami azért óriási tévedés, mert akár a menekültekről szeretett volna írni, akár a bevándorlókról mindenképpen téves az elmélet. Bevándorló ugyanis lehet bárki, például a szerző által nagyban hangsúlyozott „fehér férfi” is, beleértve a magyarokat, akik százezrével mennek Angliába, Németországba, Svájcba, vagy a világ bármely országába - a jobb jövő, magasabb bérek vagy bármi más reményében. Amennyiben pedig a menekülteket érti ezalatt, akik faji, vallási, nemzetiségi vagy politikai hovatartozásuk miatt kényszerülnek elhagyni a hazájukat, szintén tévesen érvelt, hiszen őket a legnagyobb túlzással sem lehetne „gyarmatosítónak” nevezni. A feminista férfi ostorozása pedig végképp érthetetlen, ugyanis feministának lenni semmi mást nem jelent, mint hinni a nemek közti egyenjogúságban. Ez pedig aligha nevezhető férfiatlan tulajdonságnak.
Szerző
Témák
demokrata
Frissítve: 2019.07.15. 17:32