Öngyilkossági szándékból gurulhatott a Dunába egy férfi a nagymarosi kompnál

Publikálás dátuma
2019.07.15. 20:59

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
A kocsinál nem találtak egyelőre semmilyen műszaki hibát.
Lehetséges, hogy öngyilkosság okozta annak a mozgáskorlátozott férfinak a a halálát, aki vasárnap a Dunába gurult autóval a nagymarosi kompnál – írja a 24.hu az áldozathoz közeli forrásokra hivatkozva. A portál információi szerint a kocsinál nem találtak egyelőre semmilyen műszaki hibát, ezért 
valószínűsíthető, hogy a később áldozattá váló utas engedte ki a kéziféket.

A fenti információkat a háttérben több az ügyet ismerő rendőr is megerősítette a portálnak.   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére azt írta:
„A történtek tisztázása szakértő bevonásával folyamatban van, az eljárás jelen szakaszában, az ön által kérdezett körülmények tekintetében magabiztosan állást foglalni korai lenne.”

Szerző
Témák
öngyilkosság

Harminc napos vizsgálati fogságba került a férfi, aki BMW-jével egy magyar család autójába csapódott

Publikálás dátuma
2019.07.15. 19:13

Fotó: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
A 35 éves férfinek drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról.
Harminc napra vizsgálati fogságba helyezte a zágrábi bíróság azt a férfit, aki múlt csütörtökön 150 km/órás sebességgel csapódott bele autójával egy magyar család Skodájába a horvát A4-es autópályán – vette észre elsőként az Indexvijesti.hr cikkét.  A 35 éves sofőrt azután tartóztatta le a horvát rendőrség, miután múlt héten súlyos balesetet okozott a Varasd közelében lévő fizetőkapunál, amelyben magyarok is megsérültek – a Bors információi szerint azóta már túl vannak az életveszélyen. Sajtóinformációk szerint az őrizetbe vett férfinak 
drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról.

A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.
Egy videón (amely később közösségi oldalakra is felkerült) jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.
Szerző
Témák
autóbaleset
Frissítve: 2019.07.16. 06:30

Felesége szeme láttára vertek össze egy önkormányzati képviselőt Berzétén

Publikálás dátuma
2019.07.15. 18:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tizenöten támadtak a politikusra baseball ütőkkel, botokkal és járdakövekkel.
Baseball ütőkkel, botokkal és járdakövekkel vertek össze egy önkormányzati képviselőt, Sz. Szilárdot, saját háza előtt helyi lakosok a magyar többségű Berzétén, Szlovákiában – írja a Parameter. A férfit felesége és anyósa szeme láttára bántalmazták, miközben otthon volt két kiskorú gyermekük is. Katarína Načiniaková, a Falck mentőszolgálat szóvivője a Joj TV-nek elárulta, hogy a férfi súlyos fejsérülést szenvedett a támadás következtében. Eszméleténél volt, de zavart tudatállapotban. 
Egy kassai kórházba szállították, ahol azóta kétszer is megoperálták a fejét.

Családja nem mert kamerák elé állni, de annyit elárultak, hogy a képviselő szerencsére nincs életveszélyben, de állapota súlyos.  Az ügyben testi sértés és magánlaksértés ügyében indult nyomozás. Öt személyt (feltehetőleg a legfőbb támadókat) már letartóztattak. Hogy mi lehetett a támadás indítéka, politikai vagy magánjellegű, azt egyelőre nem tudni.
Szerző