Előfizetés

Otthona közelében gyilkoltak meg egy dél-afrikai exfutballistát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.16. 16:58
-
Fotó: SIPHIWE SIBEKO /
Két motoros férfi támadta meg, amikor hazafelé vezetett.
A Kaizer Chiefs, Orlando Pirates és a Mamelodi Sundowns volt játékosát Marc Batchelor többször is meglőtték otthona közelében Johannesburgban, hétfő este – írja a BBC. Az exfutballistát - aki a helyszínen belehalt sérüléseibe- két motoros férfi támadta meg, amikor  hazafelé vezetett. A két támadó többször a volánnál ülő sportolóba lőtt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az indítékról egyelőre nem sokat tudni, ugyanis az autóból nem vittek el semmit.

Több mint tízezer bulizó fiatalt kellett kimenekíteni egy horvátországi szigetről az erdőtűz miatt

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.16. 15:32
Képünk illusztráció!
Fotó: SCHROEDER Alain / hemis.fr
Az erős szél megnehezítette az tűzoltók munkáját.
Több mint tízezer nyaralót, főleg bulizó fiatalokat kellett a horvát hatóságoknak kimenekíteniük hétfő éjszaka a dalmáciai Pag szigetről, mert tűz ütött ki ott egy felkapott szórakozóhely melletti fenyőerdőben. Senki nem sérült meg az incidensben. A Jutarnji List című horvát napilap értesülése szerint a Zrce strandon található szórakozóhely nem égett le, a tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük a tüzet. A tűzoltók elmondták, hogy az erős szél megnehezítette az oltást, de reggelre sikerült megállítani a tűz terjedését. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta az erdőtüzet.

Huszonhárom országból tiltakoznak civil szervezetek a fideszes bizottsági alelnökjelölt ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.16. 15:25

Fotó: Szalmás Péter
Több mint kétszáz civil szervezet írta alá az a European Civic Forum nyílt levelét.
23 európai országból, köztük 18 EU tagállamból több mint kétszáz civil szervezet írta alá az a European Civic Forum nyílt levelét, amelyben azt kérik, Hidvéghi Balázst ne válasszák meg az Európai Parlament Állampolgári jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) alelnöki pozíciójára – írja az Euronews. Európai és magyar civil szervezetek mellett a felhívást aláírta belga, bolgár, cseh, dán, észt, francia, holland, horvát, lett, lengyel, litván, macedón, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák és szlovén szervezet is. Az aláírók közt van több Soros György által alapított szervezet is a balti államokból (a lett Foundation for an Open Society DOTS, a litván Open Lithuania foundation és az észt Open Estonia Foundation), illetve a szlovák Open Society Foundation. A parlamenti szakbizottsági alelnöki tisztségre jelölt 5 fideszes EP-képviselő közül csak kettőt, Gál Kingát és Deutsch Tamást választották meg a múlt héten. A többiek (Hidvéghi Balázs, Bocskor Andrea és Trócsányi László) esetében elnapolták a döntést. Az újabb alelnökjelölt-választás jövő héten lesz. A Néppárt nem állít új jelölteket, vagyis egyelőre kérdéses, hogy eredményes lesz-e a szavazás. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője újságíróknak azt mondta, hogy „kétszáz, a nemzetközi Soros-hálózathoz tartozó szervezet kampányol a magyar emberek által választott Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselők ellen”.