Akár teljesen felépülhet a Horvátországban balesetező magyar család orvosaik szerint

Publikálás dátuma
2019.07.17. 19:23

Fotó: Facebook / Nezavisni cestarski sindikat
Az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi idő előtt, családja tudta nélkül hagyta el a drogelvonót.
Az orvosok bíznak benne, hogy a családtagok maradandó sérülések nélkül megússzák a horvátországi balesetet - tudta meg a Blikk.hu.
A legsúlyosabb állapotban az édesapa volt. A zágrábi kórházban napokig mesterséges altatásban tartották. Kedden műtötték legutóbb, egy törött csigolyáját tették helyre. A férfit olyan súlyos ütés érte, hogy több csontja eltört, súlyos mellkasi traumát szenvedett, belső vérzése volt, légmell alakult ki nála. Sokáig attól tartottak, hogy összeomlik a tüdeje.
A kisfiút szintén a zágrábi kórházban látták el. Neki eltört az állkapcsa, amit csavarokkal tudtak rögzíteni. Ő volt az egyetlen, aki eszméleténél maradt a baleset után, az állapota szerencsére nem volt életveszélyes.
Az édesanyát a Dubrava kórházban kezelik. Állapota stabil, sérülései közepesen súlyosak. Fej- és mellkassérüléseket szenvedett, de tudott magától lélegezni. Koponyaűri vérzése volt, az idegsebészek azonban nem látták szükségét műtétnek.
Az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi idő előtt, családja tudta nélkül hagyta el a drogelvonót.
Szerző
Témák
baleset

Élete végéig börtönben aszalódik a legendás Köpcös, valószínűleg

Publikálás dátuma
2019.07.17. 17:43

Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP
A brutális kegyetlenséggel dolgozó drogbáróra szűkebb pátriájában egyfajta Robin Hoodként tekintettek.
Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót szerdán New Yorkban. A 62 éves bűnözőre ténylegesen letöltendő éveket szabtak ki, vagyis nem helyezhető feltételesen szabadlábra. Guzmánt februárban találta bűnösnek egy brooklyni esküdtszék kábítószer-kereskedelemben, többszörös emberrablásban, kínzásban és gyilkosságban. Az utolsó szó jogán El Chapo szerdán azt állította, hogy a bírósági tárgyalás nem volt tisztességes, ügyvédjei pedig bejelentették, hogy fellebbeznek. Guzmán az úgynevezett Sinaloa kartell, Mexikó sokáig legnagyobb és legerőszakosabb kábítószerkereskedő hálózatának vezetője volt, s bár minden idők egyik leghírhedtebb bűnözője, az amerikai sajtó szerint hazájában, elsősorban szűkebb pátriájában, Sinaloa államban sokan egyfajta Robin Hoodként tekintettek rá. 2016-ban tartóztatták le Mexikóban - ahol korábban kétszer is megszökött a börtönből - és rövid időn belül kiadták őt az Egyesült Államoknak. Pere 2018-ban kezdődött meg, 17 pontban emeltek ellen vádat. Becslések szerint az általa vezetett és működtetett bűnszervezet napi tízmillió dollár értékben csempészett kokaint az Egyesült Államokba. Guzmán neve az 1980-as években vált ismertté, amikor bűnszervezete föld alatti alagutakat építtetett a mexikói-amerikai határon, lehetővé téve ezzel, hogy más kábítószerkereskedő bandáknál gyorsabban csempéssze be a kokaint, heroint, marihuánát az Egyesült Államokba. Az 1990-es években már - véres leszámolások után - a Sinaloa kartell a világ egyik legismertebb bűnöző szervezete volt. 2016-ban titokban, egy rejtekhelyen interjút adott Sean Penn, Oscar-díjas amerikai színésznek, és ez segítette hozzá a mexikói hatóságokat ahhoz, hogy elfoghassák őt. Bűnszervezetének több tagját már korábban letartóztatták és kiadták az Egyesült Államoknak. 
Szerző

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat

Publikálás dátuma
2019.07.17. 16:00

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Három autó ütközött, ketten megsérültek.
Baleset miatt teljes szélességében lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat szerda délután - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint eddig tisztázatlan körülmények között
három autó ütközött össze Budapest XIX. kerületében, a ferihegyi repülőtérre vezető út fővárosból kifelé vezető szakaszán, a Hamvas utcánál.

Az elsődleges információk alapján a balesetben ketten megsérültek. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat a Kőér utca, valamint a KöKi Terminál irányába terelik.
Témák
baleset
Frissítve: 2019.07.17. 17:48