Nem tarthatnak maguknál magántelefont, cigit és 10 ezer forintnál több pénzt az adóellenőrök

Publikálás dátuma
2019.07.18. 14:20

Fotó: NAV
Egy új rendelet megszabja, hogy milyen tárgyakat tarthatnak magunknál a NAV dolgozói.
Egy friss, 8 nap múlva hatályba lépő pénzügyminisztériumi rendelet megszabja, hogy mennyi pénzt, vagyontárgyat és milyen kommunikációs eszközöket tarthatnak maguknál szolgálatban a NAV személyi állományába tartozók –  írja az mfor.hu. A rendelet alapján területi szervek vezetője megtilthatja, hogy maguknál tartsanak:
  • tízezer forintot meghaladó készpénzt és – az elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszközt kivéve – készpénz-helyettesítő fizetési eszközt
  • külföldi készpénzt és készpénz-helyettesítő fizetési eszközt,
  • magáncélú telekommunikációs eszközt
  • ötezer forintot meghaladó összegű élvezeti cikket (alkoholterméket, dohánygyártmányt, kávét)
  • húszezer forintot meghaladó értékű egyéb vagyontárgyat
Maradt azért egy kiskapu a rendeletben: abban az esetben, ha a tiltással él a vezető, de az élethelyzet megkívánja, hogy a dolgozó magánál tartsa és használja a mobilját. Még csak írásbeli engedélyt sem kell kérni előre, elég, ha szóban hozzájárul a vezető a tiltás feloldásához, és utóbb, a szolgálat letelte után lepapírozzák a külön engedélyt. Az intézkedés oka nem derült ki a rendeletből. 
Szerző
Témák
NAV

A kormánypárti alpolgármester szerint Hende Csaba szétveri a szombathelyi Fideszt

Publikálás dátuma
2019.07.18. 14:15
Koczka Tibor
Fotó: Koczka Tibor Facebook oldala
Koczka Tibor megalázónak tartja, hogy a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével.
Sajtótájékoztatót tartott a szombathelyi városházán Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz-KDNP), ahol kemény szavakat intézett Hende Csaba felé – derül ki az ugytudjuk.hu cikkéből. A portál szerint a képviselő emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a Fidesz listavezetője volt, egyéni körzetben szavazták be a választók, az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban. A szombathelyi Fidesz 28 nappal ezelőtt jelentette be, hogy a polgármesteri posztért Balázsy Pétert indítja el. Koczka most azt mondta, az elmúlt négy hétben sem Balázsy, sem pedig a párt választókerületi elnöke nem kereste meg. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy Koczkát nem indítja a párt egyéni választó körzetben és a Fidesz listáján sem kapott helyet. Az alpolgármester azt mondta, mérhetetlenül megalázónak tartja, hogy az elmúlt ciklusban nyújtott munkájának tükrében a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével. A politikus szerint 2019. januárjában a Fidesz elveszítette többségét Szombathelyen, utána nem sokkal a parlamentben az hangzott el, hogy Hende Csaba, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője szétverte a saját többségét. Koczka most azt mondta, hogy
Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri.

Szerző
Frissítve: 2019.07.18. 14:21

Már hivatalos: távozik Kásler fejlesztésért felelős helyettes államtitkára

Publikálás dátuma
2019.07.18. 14:10
Fábián Károly
Fotó: okkfehervar.hu
A felmentést a miniszter kezdeményezte, a döntést Orbán Viktor hozta meg.
A szerdán megjelent Magyar Közlönyben az áll, hogy távozik posztjáról Fábián Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, aki az egészségügyi fejlesztésekért felelt a tárcánál. A felmentését Kásler Miklós miniszter kezdeményezte, a döntést Orbán Viktor miniszterelnök hozta meg – vette észre az mfor.hu. Fábián Károly mindössze háromnegyed évet töltött a posztján, 2018. október 3-án nevezték ki. Lapunk már május elején beszámolt arról, hogy várhatóan távozik majd Kásler fejlesztésért felelős helyettes államtitkára. A döntés meglepetést okozott az ágazatban, hiszen a miniszter egyik bizalmas, közeli munkatársának számított.
Szerző