Malacokat lopott, mégsem lett malaca

Publikálás dátuma
2019.07.18. 14:53
Az ellopott, majd gazdájuknak visszavitt malacok
Fotó: police.hu
A dabronyi férfi kisebb kondányi sertést vitt el egy telephelyről, heteken belül elkapták a rendőrök.
Lopás miatt kell felelnie a egy 26 éves dabronyi férfinak, aki a gyanú szerint június 28-án éjjel több mint harminc malacot lopott el egy Pápa határában álló telephelyről. A lopásról másnap délelőtt értesítették a rendőrséget, akik némi adatgyűjtés után azonosították a feltételezett tettest.
A férfit kedden, otthonában fogták el, majd be is vitték a pápai kapitányságra, ahol beismerő vallomást tett. Mint elmondta, a malacokat már eladta egyik ismerősének – a nyomozók házkutatást tartottak a megadott címen, ahol megtalálták és lefoglalták az állatokat. A tulajdonos így visszakaphatta malacait, a gyanúsított ellen pedig büntetőeljárás indult (police.hu).
Szerző
Témák
lopás malacok pápa

Négy és fél évet kapott az utas, aki megszúrta a trolibusz vezetőjét

Publikálás dátuma
2019.07.18. 11:16

Fotó: Shutterstock
A sofőr megkérte az utast, hogy hagyja el a járművet, mert az ittas állapotban cigizett rajta. A férfi visszafordult és a buszvezetőre támadt.
Négy és fél év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-it. A közlemény szerint az 51 éves elkövető tavaly nyáron ittas állapotban cigizett a 70-es trolin, ezért a járművezető felszólította, hogy hagyja el a buszt.
A férfi leszállt, de hirtelen visszafordult, és bicskával karon szúrta a sofőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az elsőfokú bíróság a váddal egyezően mondta ki a férfi bűnösségét, és 4 év 6 hónap börtönre ítélte. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - írták.
Szerző

Rabszolgaként tartott egy 24 éves nőt egy család Zalában

Publikálás dátuma
2019.07.18. 10:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kölcsönök felvételére kényszerítették a fiatal nőt, majd elvették a pénzét, valamint rendszeresen bántalmazták, éheztették – négy éve egy férfivel hasonlóan bántak.
Letartóztattak egy 41 éves nőt, valamint a fiát és egyik lányát, mert a gyanú szerint évek óta több embert is rabszolgaként tartottak és használtak ki Pakodon - erősítette meg a Zalai Hírlap információját csütörtökön a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. Pirger Csaba elmondta: januárban egy 24 éves nő került kórházba kétoldali tüdőgyulladással, életveszélyes, kihűléshez közeli állapotban, így indult nyomozás, amely az előzményekre is fényt derített. Ennek következményeként a Pakodon élő család tagjai közül az anyát, huszonéves fiát és hasonló korú lányát a bíróság szerdán letartóztatásba, egy másik lányát pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte. A család tagjai hónapokkal korábban ígéretekkel vették rá a 24 éves nőt, hogy költözzön hozzájuk. Ezután azonban
kihasználták, mostoha körülmények között lakott náluk, kölcsönök felvételére kényszerítették, majd a pénzét elvették, valamint rendszeresen bántalmazták, éheztették.

Fény derült arra is, hogy 2015-ben hasonló körülmények között szállásoltak el egy férfit, akit ugyancsak megfosztottak személyi szabadságától, dolgoztatták, bántalmazták, éheztették. Őt is rákényszerítették, hogy kölcsönöket vegyen fel, a pénzt pedig elvették tőle, végül harmadik próbálkozásra tudott megszökni, hogy rendőri segítséget kérjen. Pirger Csaba hozzátette: 
felmerült a gyanúja annak, hogy korábban szintén sanyarú körülmények között tartottak még egy férfit, aki ugyancsak leromlott egészségi állapotban került kórházba, és ott nem sokkal később meghalt.

A Zala Megyei Főügyészség indítványa alapján a társtettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsítható családtagok közül hármat letartóztattak, egynek pedig elrendelték a bűnügyi felügyeletét. Alaposan feltehető, hogy
összebeszéléssel, áldozataik megfélemlítésével az eljárást megnehezítenék, a fiatal nő ugyanis a szembesítéskor, fenyegetések hatására visszavonta terhelő vallomását

- jelezte a szóvivő.
Szerző