Újpest;Wintermantel Zsolt;

Az újpesti ellenzék nekiment a polgármester törzshelyének

Mi köze a Kakukknak Wintermantel Zsolthoz?

A Kakukk vendéglő miatt feszült egymásnak Újpest kormánypárti vezetése, a helyi ellenzékkel. Déri Tibor, a Momentum IV. kerületi elnöke, az ellenzék közös polgármester-jelöltje ugyanis azt állítja, 2010-ben az akkor frissen megválasztott fideszes városvezetés legelső intézkedéseinek egyike az volt, hogy az akkor még önkormányzati tulajdonban lévő Kakukk Vendéglő épületének bérleti díját 30 százalékkal csökkentették. Három évvel később, 2013-ban a Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat eladta az egész, 110 négyzetméterű ingatlant csupán 15 millió forintért a Kakukk üzemeltetőinek. Déri szerint ráadásul az épület évi egymillió forint hasznot termelt a kerületnek. Emellett a polgármesterjelölt állítja, hogy 2012-től napjainkig nettó 52 millió forintos megrendelést kap a Kakukk vendéglőt üzemeltető kft.

– Talán nem lehet véletlen, hogy Újpesten az a szóbeszéd alakult ki, hogy a Kakukk vendéglő igazából Wintermantel Zsolté – fogalmazott Déri Tibor. Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvezetője a körzetben indul egyéni képviselőként. Lapunknak azt mondta, Wintermantel és az alpolgármester kocsija folyamatosan az étterem előtt áll, „többet vannak itt, mint a Városházán.”

Wintermantel, a Kakukk vendéglő, sőt az Irigy Hónaljmirigy nevű zenekar egyik tagja sem hagyta szó nélkül az ellenzék állításait. Kabai László zenész szerint a "rágalmazók" barátait használják fel a polgármester elleni lejárató kampányban. A Kakukk vendéglő cáfolta Déri Tibor állításait, Wintermantel Zsolt pedig közölte, a városvezetés és a vendéglő törvényes és korrekt viszonyt ápol egymással. A kormánypárti városvezető emellett felsorolt több tucat helyi vállalkozást, amelyeket szintén nagyon szeret és rendszeres látogat.

A teljes ellenzék erre reagálva azt közölte: megértik Wintermantel és a Kakukk vendéglő „hisztérikus” magyarázkodását. – A jövőben nincs habzsolás, dőzsölés, nincs kivételezés, hanem a fair play szabályai szerint egyenlő esélyeket biztosítunk mindenki számára – írta a helyi Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, és a Jobbik.