Előfizetés

Foglalt lakásból árulta a drogot egy belvárosi díler

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.20. 09:48
A feltört belvárosi lakásban lefoglalt pénz és kábítószerek
Fotó: police.hu
A tulajdonos nem tudott bejutni saját ingatlanjába, a zárat leverő rendőrök komplett kábítószer-lerakatot találtak odabent. Aztán befutott a lakás használója is.
Felháborodott ingatlantulajdonos hívta szerdán a rendőrséget, hogy nem tud bejutni saját, V. kerületi lakásába: valaki zárat cserélt az ajtón, és láthatóan huzamosabb ideje használják az amúgy ki nem adott ingatlant. A kiérkező rendőrök leverték a zárat, a lakásban pedig egy díler teljes árukészletét és dugipénzét találták meg: a vizsgálat során 740 gramm marihuána 220 gramm amfetamin, 90 gramm „kábítószergyanús anyag és tabletta”, a kábítószer adagolásához használt eszközök – tasakok, mérlegek, őrlő –, valamint közel 800 ezer forint került elő. A drog feketepiaci, "kisker" ára egyébként meghaladhatja a kétmillió forintot .
Házkutatás közben, mintegy végszóra befutott a lakásfoglaló, a 33 éves Z. Gábornál pedig újabb adag füvet és amfetamint találtak. Mint kiderült, a férfi a korábbi albérlő – a volt barátnője – kulcsaival jutott be a lakásba. A rendőrök rajta keresztül másnap ráadásul két feltételezett vásárlójához is eljutottak, így a lakásfoglaló ellen kábítószer-kereskedelem, a két férfival szemben pedig kábítószer-birtoklás gyanújával indult eljárás. A dílerkedéssel gyanúsított Z. Gábor a várhatóan letartóztatásba kerülhet (police.hu)  

Elítélték a diákokat, akik azzal fenyegették iskolatársukat, hogy felgyújtják

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.19. 18:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több alkalommal körbeállták, lökdösték és készpénzt, mobiltelefont, vagy tabletet követeltek tőle.
A Pápai Járásbíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt három fiatalkorút, akik rendszeresen zsarolták és fenyegették az iskolatársaikat– olvasható az Ügyészség honlapján. Az ügy három vádlottja és két sértettje ugyanabba a pápai iskolába jártak. A fiatalkorú vádlottak 2017 szeptemberében a tanévkezdést követően elhatározták, hogy Sz. G. B. sértettől különféle értékeket szereznek meg. Ennek érdekében a sértettet az óraközi szünetekben 
több alkalommal körbeállták, lökdösték és követelték tőle, hogy készpénzt, mobiltelefont, vagy tabletet adjon a részükre.

A vádlottak a sértettet összekötözésével, megverésével és felgyújtásával fenyegették meg. A sértettben a fenyegetés hatására komoly félelem alakult ki, melynek hatására a történtekről senkinek nem mert szólni. A sértett a fenyegetések hatására egy tablet készüléket vitt otthonról az iskolába, amelyet a vádlottak elvettek tőle. A fenti cselekmények kifejtése során a legtöbb esetben jelen volt V. P. sértett is, aki többször szólt a vádlottaknak, hogy hagyják békén Sz. G. B. sértettet.
A vádlottak emiatt V. P. sértettet is fenyegetni kezdték azzal, hogy hozzon nekik otthonról értékeket, különben vele fogják folytatni erőszakos magatartásukat.

A fenyegetések V. P. sértettben is komoly félelmet keltettek, azonban a vádlottak követeléseinek nem tett eleget, mert nem volt otthonról mit elhoznia. A vádlottak Sz. G. B. sértettet két alkalommal az iskolaudvaron bántalmazták, melyet egy esetben a felügyelő pedagógus észlelt. A sértett a bántalmazás során sérüléseket nem szenvedett, azonban a történtek annyira megviselték, hogy folyamatosan sírt.

„Köcsög külföldiek, migránsok”–Külföldieket vert össze egy négy fős társaság a Soundon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.19. 17:31

Fotó: Koncz Márton / Facebook/Balaton Sound
A fiatalok állítják, hiába kértek segítséget a biztonsági őrtől, az rájuk sem hederített.
Egy egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokból álló társaság a Balaton Soundon szórakozott Zamárdiban, amikor egy szóváltás után bántalmazta őket egy nagyobb társaság. Egyiküknek az orra tört el, míg másikuknak tagjának több öltéssel kellett összevarrni a bőrt a szeme alatt. A rendőrség csoportos garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben – írja a 24.hu. „Július 7-én éjfél és egy óra között történt az eset. Az öcsém hívott telefonon, hogy jöjjek azonnal a Sound felirathoz, mert beléjük kötött egy tizenöt fős csoport.
Azt mondta, elmenekülni sem tudnak, mert körbeállták őket. Miközben rohantam hozzájuk, kiabáltam az egyik biztonsági őrnek, hogy jöjjön segíteni, de rám sem hederített”

– mondta a portálnak az egyik sértett. „Megálltam az öcsém mellett és kiabáltam a balhézóknak, hogy hagyják békén őket, de három gyerek egyből nekem ugrott. 
Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tört el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt”

–folytatta. „Az öcsém egyik haverja véletlen rálépett az egyikük lábára, vagy meglökte, de nem ez volt a valódi ok. Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek.
A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott”

– mesélte a portálnak nyilatkozó fiatalember, aki azt is hozzátette: „Szörnyű, hogy ilyesmi előfordulhat, méghozzá egy fesztiválon. Főleg, hogy mi nem akartunk verekedni, és teljesen józanok voltunk. Akik viszont megvertek minket, minimum alkohol befolyásoltsága alatt álltak.” Az áldozatok a történtek után bementek a siófoki kórházba, majd miután ellátták sérüléseiket, feljelentést tettek a rendőrségen. A portál megkereste a fesztivált szervező Sziget Zrt. sajtóosztályát, hogy miért nem segített a bajba jutott társaságnak a biztonsági őr, akik későbbre ígértek választ. Megkeresték az ügyben eljáró Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is: Orbán Zoltán szóvivő azt közölte,
a Siófoki Rendőrkapitányság négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.