Egy hétre felfüggeszti kairói járatait a British Airways

Publikálás dátuma
2019.07.20. 21:02

Fotó: BEN STANSALL / AFP
A lépést biztonsági okokkal magyarázták, de további részleteket nem közöltek.
Egy hétre felfüggeszti összes kairói járatát a British Airways – írja a  BBC. A cikk szerint a Heathrow repülőtérről induló utasokat arról tájékoztatták, hogy a járatokat megszüntették, és hogy egy hétig nem is lesznek alternatív járatok. A légitársaság mindössze annyit közölt, hogy „elővigyázatosságból” döntöttek így, de arról nem adtak tájékoztatást, pontosan mi a biztonsági probléma.
Az MTI összefoglalója szerint a légitáraság közleményében az áll: folyamatosan felülvizsgálják minden repülőtéren a biztonsági előírások betartását. A kairói repülőtér biztonsági szolgálatának munkatársai újságíróknak azt mondták, a British Airways szerdán és csütörtökön valóban végzett bizonyos vizsgálatokat a repülőtéren. A brit külügyminisztérium weboldala – amely a többi közt idézi a British Airways közleményét is – hangsúlyozza, hogy bár Egyiptomban a terrortámadások nagy részét a Sínai-félszigeten követik el, az egész országban fennáll a merényletek veszélye. A minisztérium adatai szerint 2018-ban körülbelül 415 ezer turista kereste fel az arab országot.
Szerző

Ki kellett üríteni egy londoni metróállomást, miután két férfi gázt fújt az utasokra

Publikálás dátuma
2019.07.20. 20:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több embert köhögés és légszomj miatt láttak el a helyszínen.
Két férfit keres a londoni rendőrség, miután valamilyen gázt fújtak szét az egyik metrószerelvényen szombat délelőtt, az Oxford Circus megállónál – írja a BBC. A cikk szerint a metró utasai közül több embert köhögés és légszomj miatt kellett ellátni a helyszínen. Valószínűleg könnygázról van szó, a hatóságok szerint az utasoknak nincs okuk aggodalomra. Az állomást kiürítették.
Szerző
Témák
London metró

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülő Németországban, három ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.07.20. 19:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gép az épület hátsó homlokzatának csapódott, az üzlet több alkalmazottját sokk miatt kezelik.
Szombaton, kora délután egy kisrepülő zuhant egy barkácsáruházra a németországi Bruchsalban. A gép az épület hátsó homlokzatának csapódott – írja a Bild, a hírt az Index vette észre. A német lap szerint a fából készült gépben utazó három ember meghalt. További sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkezett jelentés. A francia kisgép német felségjelzést viselt. Azt egyelőre nem tudni, hol szállt fel és hova tartott.  Egy szemtanú azt mondta: a gép a becsapódás előtt is már imbolyogva mozgott a levegőben. A barkácsáruház több alkalmazottját is sokk miatt kezelik.
Szerző