Beállt a Fidesz a független polgármesterjelölt mögé Szegeden

Publikálás dátuma
2019.07.22. 15:02

Fotó: Facebook/Nemesi Pál
Szövetségben indul a Fidesszel Nemesi Pál, az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá a Tisza-parti városban.
Az MTI tudósítása szerint Nemesi Pál Bartók Csabával, a helyi Fidesz-szervezet elnökével tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: minden politikai erővel kész az együttműködésre, aki hajlandó Szegedért dolgozni, munkát végezni azért, hogy más pályára álljon a város gazdasága és politikai élete. Hozzátette, hogy továbbra is várja azok csatlakozását, akik részt kívánnak venni ebben a munkában. A polgármesterjelölt emlékeztetett: a Fidesz helyi szervezete feltételekhez kötötte az együttműködést. Közölte, egyetért azzal, hogy valamennyi szegedi érdeke, hogy a határ védelme erős legyen, ne érkezhessenek a városba ellenőrizetlenül bevándorlók. Nemesi Pál támogatja a Fidesz azon javaslatát is, hogy az általános iskolások családjai és a nyugdíjasok 13 500 forint támogatást kapjanak ősszel az önkormányzattól. Hozzáfűzte azonban: azért kíván dolgozni, hogy a helyi gazdaság fejlődésének köszönhetően a szegediek magasabb fizetéseket vigyenek haza, jobb életkörülmények között élhessenek, így kevésbé legyen fontos, mekkora az önkormányzat által nyújtott támogatás. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő szakember úgy fogalmazott, teljes mellszélességgel támogatja a harmadik szegedi Tisza-híd megépítését, amely szükséges a város közlekedésének rendbetételéhez.
Bartók Csaba a közös konstruktív munka kezdetének nevezte a megállapodás megkötését. Elmondta, korrekt, megbízható üzletemberként ismerte meg Nemesi Pált már évekkel ezelőtt. Szegednek hozzá hasonló menedzser típusú vezetőre van szüksége, hiszen a város lehetőségeihez képest rosszabbul teljesít, a középmezőnybe került a béreket és a minőségi munkahelyeket tekintve is. A politikus úgy fogalmazott, mindannyiunk közös érdeke, hogy Szeged oda kerüljön, ahova való: gazdasági szempontból a második helyre a főváros után. A Fidesz ezért támogatja Nemesi Pál gazdasági programját. Az elnök egyetért Nemesi Pál javaslatával, a teljes szegedi parkolási rendszert át kell alakítani, és támogatja egy fejlett kamerarendszer kiépítését is, a biztonság erősítése érdekében. Bartók Csaba leszögezte, korrekt együttműködést kínálnak Nemesi Pálnak, ugyanakkor tiszteletben tartják a jelölt függetlenségét. Hozzátette: várja az együttműködéshez azok csatlakozását, akik hisznek Szeged jobb jövőjében. Kérdésre válaszolva az elnök közölte, a Fidesz Szegeden mind a húsz egyéni körzetben állít képviselőjelöltet, vannak köztük újrázók, de a többségük új induló, ő maga azonban nem lesz köztük. Az ellenzék a jelenlegi polgármester, Botka László mögé állt be Szegeden. 
Témák
Szeged Fidesz

Nyugat-Európában csütörtökön tetőzik a kánikula, többfelé 40 fokos hőség lesz

Publikálás dátuma
2019.07.22. 14:14

Fotó: Samuel Boivin / AFP
Újabb erős hőhullám érkezett Franciaországba, Párizsban megdőlhet a melegrekord.
A következő három-négy napban Spanyolország mellett Franciaországban, a Benelux államokban, valamint Németország nyugati felén is 35 Celsius-fok fölé, egyes tájakon 40 fok körülire melegszik a levegő. Emellett szokatlanul meleg lehet Anglia délkeleti részén is, például Londonban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán. A hőség az említett országok nagy részén várhatóan csütörtökön tetőzik majd, utána nyugat felől markáns hidegfront érkezik zivatarok kíséretében, és egyes területeken akár 15 fokot is hűlhet a levegő két nap alatt – tették hozzá.

Megdőlhet a melegrekord Párizsban

Hétfőn újabb erős hőhullám érkezett Franciaországba délnyugati irányból. Egy hónapon belül ez a második hőhullám.
„Összességében ez a kánikula kevésbé intenzív, mint a júniusi. Nem lesznek a napi felmelegedésnek 45-46 fokos tetőpontjai, de az északi országrészt ezúttal jobban fogja érinteni (mint júniusban)”

– közölte a francia meteorológiai szolgálat, amely hétfőn reggel 21 déli megyére – az ország ötödére – adott ki hőségriasztást.

A többi megyét keddre éri el a hőhullám, s az előrejelzések szerint szerdán és csütörtökön megdőlhetnek a melegrekordok az ország északi részén, így Párizsban is, ahol 1947. július 28-án 40,4 fokot mértek. Csütörtökre viszont 42 fokot jelez előre a Météo France. A kánikula várhatóan csak Bretagne északi részét fogja megkímélni. Június végén csaknem egy hétig tartó kánikula volt Franciaországban: az intenzitása és kora nyári időpontja miatt rendkívüli hőhullám egy napján egyszerre több francia településen mértek az előző hőségrekordnál sokkal magasabb hőmérsékletet, s megdőlt a hőség abszolút rekordja is: június 28-án 46 Celsius-fokot mértek az Hérault megyei Vérargues faluban. Agnes Buzyn egészségügyi miniszter közleményben kérte a rádiókat és televíziókat, hogy hétfőtől kezdve folyamatosan sugározzák az elővigyázatossági intézkedésekről és tanácsokról szóló felvételeket. Az előrejelzések szerint péntekig kell várni a Nyugatról viharokkal érkező felfrissülésre, illetve arra, hogy a hőmérséklet az egész országban 30 fok közelébe csökkenjen. Az előrejelzés szerint Magyarországon egész héten 30 fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok. 

Kiderült, miért fogadta Orbán Simonkát

Publikálás dátuma
2019.07.22. 13:50

Fotó: Facebook
„Az ünneplést az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését.”
Vadai Ágnes, a DK képviselője magától Orbán Viktortól próbálta megtudni, miért is tartotta fontosnak hivatalában fogadni Simonka Györgyöt (akit az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsít), valamit hogy miről esett szó a találkozón – írja a 24.hu. A képviselő felidézte, hogy még Polt Péter legfőbb ügyész is kénytelen volt megindítani az eljárást a képviselő ellen, akinek mentelmi jogát a Parlament már bő fél éve fel is függesztette. Vadai külön kérte, hogy a miniszterelnök ne hivatkozzék az üggyel kapcsolatban az ártatlanság vélelmére. Mint írta,
„sok, különféle bűncselekményekkel meggyanúsított polgár él hazánkban, akiket ön nem tartott szükségesnek hivatalában fogadni, ott velük együtt fényképezkedni, hogy aztán ők mindezt közösségi oldalaikon közhírré tehessék.

Az ártatlanság vélelme tehát, mint mindenkit, Simonka Györgyöt is megilleti, ám ez nem indokolja a nyilvánosság előtt megejtett találkozót”. Az indoklás természetesen ezúttal sem Orbántól érkezett: Rogán Antal megbízásából ezt helyette Dömötör Csaba tette meg. Szerinte „a kormányfő az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából ”. Dömötör szerint 
„az ünneplést pedig az indokolta, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését.

Több pénz jut a családokra, a biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak. Sajnáljuk, hogy önök nem támogatták ezt a költségvetést. ”
Szerző
Témák
Orbán Simonka