Lövés dördült egy kecskeméti áruházban

Publikálás dátuma
2019.07.24. 18:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök elfogták az elkövetőt, emberölés kísérlete miatt indult eljárás ellene. Állítólag a férfi puskával támadt egy nőre, aki hosszú együttélés után, három hete szakított vele.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szerda délután, valamivel 16 óra után érkezett bejelentés arról, hogy lövés dördült el egy kecskeméti áruházban. Az egyenruhások azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták a feltételezett elkövetőt. Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. A férfi elszámoltatása folyamatban van. A történtek során nem sérült meg senki. A 24.hu azt írja, olvasójuk információja szerint az egyik boltban volt lövöldözés. A baon.hu megyei hírportál értesülése szerint egy vadász férfi puskával támadt az Alföld Áruházban dolgozó nőre, aki hosszú együttélés után, három hete szakított vele. Úgy tudják, a férfi életveszélyesen megfenyegette a nőt, aki ezért testőrt is fogadott. Azt írták, hogy a férfi sörétes puskával ment be az üzletbe, és amikor a nő meglátta, gázsprével felé fújt. A férfi erre lövéssel válaszolt, de nem talált el senkit. A portál szerint a nő testőre ezután leteperte a férfit, és az áruház biztonsági őreivel visszatartották a rendőrök megérkezéséig.
Szerző
Frissítve: 2019.07.24. 19:05

Vonattal ütközött egy autós, halálos baleset Mosonszolnokon

Publikálás dátuma
2019.07.24. 11:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A karambol miatt ideiglenesen leállt a vasúti forgalom Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között.
Meghalt egy ember szerdán Mosonszolnok külterületén, amikor a 8505-ös úti vasúti átjáróban autójával egy vonattal ütközött – jelentette be szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság A rendőrség szerint a vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes útlezárás van érvényben. Az esetről a Mávinform is beszámolt, közleményük alapján baleset bekövetkeztekor a fénysorompó működött, tilos jelzést mutatott – írja az MTI.
A helyszínelés ideje alatt a vonatok Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között nem közlekednek – helyettük pótlóbuszok szállítják az utazókat, akiknek emiatt hosszabb menetidővel kell számolniuk .
Szerző

Ok nélkül vertek félholtra egy partnerével sétáló férfit Miskolcon

Publikálás dátuma
2019.07.24. 09:56
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadás vádlottjai látásból ismerték áldozatukat: néhány mondat után ütni-rúgni kezdték a sértettet, de barátnője is kapott az ütlegekből.
Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat két férfi és egy nő ellen Miskolcon: a trió a Miskolci Járási Ügyészség szerint minden ok és valódi előzmény nélkül bántalmazott egy utcán sétáló párt 2017 júniusában – a férfit úgy összeverték, hogy súlyosan sérült, legalább egy bordája eltört.
A sértett és barátnője egy munkahelyi rendezvényről sétált haza éjszaka, amikor támadóik – akiket a férfi csak látásból ismert – eléjük léptek. A vádlottak kötözködni kezdtek, majd szinte azonnal ütöttek, áldozatukat pedig azután is ütlegelték-rugdosták, hogy a földre került. A férfi élettársa próbált közbelépni, de ő is kapott egy ütést, majd rátámadt az agresszív férfiak társaságában lévő nő: a két nő között dulakodás alakult ki, miközben mindketten elestek. 
A földön rugdosott áldozat később megpróbált elmenni a helyszínről, de fájdalmai miatt csak tíz méterre jutott – a vádlottak egyike pedig fejberúgással torolta meg a menekülési kísérletet.

Az ügyben eljáró Miskolci Járási Ügyészség a két férfi támadóra börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kért, míg női tettestársukat közérdekű munkára küldenék.
Szerző