Őrsi Gergelyt indítja az ellenzék a II. kerületben

Publikálás dátuma
2019.07.28. 13:32
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az ellenzék Őrsi Gergelyt, a II. kerület MSZP-s képviselőjét támogatja a helyi polgármesteri cím megszerzésében az őszi önkormányzati választáson.
A jelölt vasárnap, a kerületben tartott sajtótájékoztatón elmondta, azt szeretnék, ha az önkormányzati politika nem merülne ki a rendezvényszervezésben és a nagyotmondásban, hanem meghallgatná és megoldaná az itt élők problémáit. A kormányfő szombati tusnádfürdői beszédére utalva úgy fogalmazott, kard helyett olyan eszközöket akarnak a kezükbe venni, ami az ott élők mindennapjainak jobbá tételét szolgálja. Őrsi Gergely kiemelte, nem háborús övezetet szeretnének, hanem európai színvonalú egészségügyet, megbízható szelektív hulladékszállítást, valamint az illegális sittlerakás megszüntetését és a gyomnövények időben történő lekaszálását. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője elmondta, Budapesten mindenhol összejött az ellenzéki együttműködés, ami segíthet abban, hogy "visszavegyék Budapestet a Fidesztől".    Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja, helyi képviselőjelöltje felháborítónak nevezte, hogy a II. kerület jelenlegi vezetése képtelen élni a modern világ kínálta lehetőségekkel. Az ellenzéki politikus ingyenes kerületi internetet, egyszerű elektronikus ügyintézést, a fenntarthatóság növelését, valamint a közlekedés és az oktatás korszerűsítését ígérte. Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, Őrsi Gergely személye garancia arra, hogy a II. kerület szociálisan érzékenyebbé, környezettudatosabbá váljon. Szepesházi Péter egykori bíró, helyi képviselőjelölt céljaik között említette a "fenyegető iskolabezárások" megakadályozását, a "kérdezni és tudósítani képes" kerületi média kialakítását, valamint a kevésbé tehetős helyi polgárok otthonteremtésének támogatását. Szalai Kriszta színművész, helyi képviselőjelölt elmondta, megválasztása esetén az átgondolatlanság, a kapkodás, az "EU-s pénzek ablakon kidobálása" ellen kíván tenni. Őrsi Gergely kérdésre válaszolva elmondta, a Jobbikkal budapesti szinten kötöttek megállapodást, a II. kerületben koordinációs tárgyalások zajlanak, polgármestert nem állítanak. Újabb kérdésekre reagálva kijelentette, az MSZP az egész országban teljes ellenzéki egységre törekszik és automatikusan kizárja soraiból azokat, akik a közös ellenzéki jelölttel szemben elindulnak az őszi önkormányzati választáson. 
Szerző

Budapesten szakította meg Helsinki felé tartó útját az Air Baltic egyik járata

Publikálás dátuma
2019.07.28. 08:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Airbus A220-300-as repülőgépen a pilóták a kormányszerveknél tapasztaltak hibát, ezért döntöttek a korábbi leszállás mellett.
Műszaki hiba miatt Budapesten szakította meg útját az Air Baltic légitársaság Hanía – Helsinki járata szombaton este– írja az Airportal. A BT 7792-es számú Airbus A220-300-as repülőgépen a pilóták a kormányszerveknél tapasztaltak hibát, ezért döntöttek az út megszakítása és a budapesti leszállás mellett. A gépet a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járművei a futópálya mellett várták. A gép biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér egyik futópályáján.
Szerző

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2019.07.27. 20:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 16 (tizenhat) 25 (huszonöt) 26 (huszonhat) 50 (ötven) 75 (hetvenöt) Joker: 609126 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvényekre egyenként 2 384 650; 3 találatos szelvényekre egyenként 24 055; 2 találatos szelvényekre egyenként 1760 forintot fizetnek.
Szerző