Előfizetés

Tömegverekedés miatt leállították a Fezen fesztivált

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.28. 20:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tíz ember esett egymásnak, egyikük késsel fenyegetőzött.
Többen összeverekedtek egy székesfehérvári fesztiválon vasárnap hajnalban, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még tart a körülmények tisztázása, az eset után a Fezen szervezői leállították a rendezvényt. Korábban az Index hírportál számolt be arról, hogy tömegverekedés volt a székesfehérvári Fezen fesztiválon, 
több mint tíz ember verekedett össze szombatról vasárnapra virradóra.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap hajnali 3 órakor érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a Takarodó úton megrendezett zenei fesztiválon többen összeverekedtek.
A rendőrök többeket igazoltattak, köztük egy 31 éves székesfehérvári férfit, aki a szóváltás során késsel fenyegetőzött.

Vele szemben garázdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult – írták. Hozzátették: a körülmények tisztázásáért jelenleg is tart az adatgyűjtés, valamint a tanúk felkutatása és kihallgatása. A Fezen fesztivál szervezői a rendezvény közösségi oldalán azt közölték: körülbelül 15-20 „viselkedni nem tudó” látogató összeverekedett a fesztivál területén vasárnap a hajnali órákban. Információik szerint 
komolyabb sérülés nem történt, de a rendőrséggel közösen úgy döntöttek, leállítják a rendezvényt a közönség maradéktalan biztonsága érdekében.

A szervezők további tájékoztatást a rendőrségi jegyzőkönyvek tartalmának ismeretében ígértek.

Főszervező: Nem történt komolyabb sérülés

Kovács Antal, a fesztivál főszervezője később – miután egyeztetett az egyik székesfehérvári sértettel, a biztonsági cég képviselőivel, a rendőrséggel, valamint a színpadmesterrel és a műszaki vezetővel – azt írta: vasárnap hajnalban, a vihar után egy 15-20 tagú csapat „összeakaszkodott” a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki az egyik sátras színpad közelében. A rendbontókat kiterelték a sátor mellé, ott az egyik dulakodó kést rántott, erre körbezárták, elvették tőle a kést és megverték. Információi szerint érintettek voltak az esetben szurkolói csoportok is. Kovács Antal hozzátette: a rendőröket a fesztivál biztonsági szolgálata hívta ki. A rendőrség egy embert állított elő, azt, aki kést rántott és fenyegetett másokat. A főszervező cáfolta azt a sajtóinformációt, amely szerint az őrök vihar elől menekülő embereket vertek volna. Úgy tudja, a biztonsági személyzetet senki sem jelentette fel a rendőröknél. Úgy fogalmazott: ha a fesztivál biztonsági cége túllépte a hatáskörét, akkor azt számon kérik rajtuk és kötelezik őket az alkalmatlan munkatársak eltávolítására. Ha a 15-20 tagú csapat „volt az agresszor”, akkor a beazonosítható rendbontókat többé nem engedik be a fesztiválra akkor sem, „ha lokálpatrióta fehérváriak” – írta Kovács Antal. A vihar miatt maradt el, illetve szakadt félbe koncert, de előfordulhatott volna az is, hogy az időjárás miatt az egész területet ki kell üríteni – írta a főszervező.

Több mint ötszáz helyen dolgoznak a tűzoltók országszerte a vihar okozta károk miatt

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.28. 20:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A legtöbb bejelentés Kelet-Magyarországról érkezett.
Országszerte több mint 500 helyszínen dolgoznak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei a vasárnap délutáni vihar miatt keletkezett károk felszámolásán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. Mukics Dániel elmondta: a legtöbb bejelentés Kelet-Magyarországról érkezett, a vihar Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyében
tucatjával döntött ki fákat, szakított le vezetékeket, öntött el pincehelyiségeket, és rongált meg tetőszerkezeteket

Tiszakeszin a vihar egy családi ház tetőszerkezetét annyira megbontotta, hogy az épület lakhatatlanná vált. Létavértesen egy állattartó épületbe csapott a villám, amelynek ég a tetőszerkezete.

Villám csapott egy kispesti házba, öt gyereket kellett kimenekíteni az égő épületből

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.28. 20:09
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
A tető nagy része megsemmisült.
Szombat este egy kispesti házba csapott villám, ezután tűz ütött ki az épületben. A lakók öt gyereket menekítettek ki a lángok elől– hangzott el az RTL Klub Híradójában. A tető nagy része megsemmisült. Egy házaspár egyelőre nem is térhet vissza az otthonába.