Forma-1-es csapat kamionja szakította át az M1-es szalagkorlátját

Publikálás dátuma
2019.07.29. 16:19
A Renault Forma-1-es csapat egyik szállítókamionja az M1-es autópálya 121 kilométerénél Győrnél
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
A sofőrt kórházba szállították kivizsgálásra, de komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet.
Átszakította a szalagkorlátot egy Budapest felé haladó kamion az M1-es autópálya 121. kilométerszelvényében – írta hétfő délután a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a jármű a pályatesteket elválasztó szalagkorlátot átszakítva átsodródott a Hegyeshalom felé vezető oldalra, ahol a vízelvezető árokba borulva állt meg. A kisalfold.hu cikke szerint egy ember beszorult a járműbe, őt a győri hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal közösen szabadították ki. Az Index azt írja: a Renault kamionja a hétvégi Német Nagydíjról, Hockenheimből tartott az augusztus eleji Magyar Nagydíj helyszínére a Hungaroringre. A csapat közlése szerint a sofőrt kórházba szállították kivizsgálásra, de komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet, azt viszont nem közölték, hogy a csapat felszerelésében történt-e nagyobb kár.  
A Renault Forma-1-es csapat egyik szállítókamionja az M1-es autópálya 121 kilométerénél Győrnél
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Szerző

Rendőrök segítettek egy Rám-szakadéknál rekedt családnak

Publikálás dátuma
2019.07.29. 15:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Esőkabátjuk nem volt, a ruházatuk teljesen átázott és a gyerekek nagyon fáztak.
Vasárnap délután egy háromgyermekes kiránduló család kért segítséget a rendőrségtől, mert Dömösnél, a Rám-szakadéknál rekedtek a nagy esőben. Esőkabátjuk nem volt, a ruházatuk teljesen átázott és a gyerekek nagyon fáztak – írja a police.hu.   Az esztergomi rendőrök azonnal a család segítségére siettek és a megadott helyen megtalálták őket, majd a felmelegített szolgálati gépjárművel a parkolóban hagyott autójukhoz vitték a családot.
Szerző

Tömegverekedés miatt leállították a Fezen fesztivált

Publikálás dátuma
2019.07.28. 20:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tíz ember esett egymásnak, egyikük késsel fenyegetőzött.
Többen összeverekedtek egy székesfehérvári fesztiválon vasárnap hajnalban, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még tart a körülmények tisztázása, az eset után a Fezen szervezői leállították a rendezvényt. Korábban az Index hírportál számolt be arról, hogy tömegverekedés volt a székesfehérvári Fezen fesztiválon, 
több mint tíz ember verekedett össze szombatról vasárnapra virradóra.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap hajnali 3 órakor érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a Takarodó úton megrendezett zenei fesztiválon többen összeverekedtek.
A rendőrök többeket igazoltattak, köztük egy 31 éves székesfehérvári férfit, aki a szóváltás során késsel fenyegetőzött.

Vele szemben garázdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult – írták. Hozzátették: a körülmények tisztázásáért jelenleg is tart az adatgyűjtés, valamint a tanúk felkutatása és kihallgatása. A Fezen fesztivál szervezői a rendezvény közösségi oldalán azt közölték: körülbelül 15-20 „viselkedni nem tudó” látogató összeverekedett a fesztivál területén vasárnap a hajnali órákban. Információik szerint 
komolyabb sérülés nem történt, de a rendőrséggel közösen úgy döntöttek, leállítják a rendezvényt a közönség maradéktalan biztonsága érdekében.

A szervezők további tájékoztatást a rendőrségi jegyzőkönyvek tartalmának ismeretében ígértek.

Főszervező: Nem történt komolyabb sérülés

Kovács Antal, a fesztivál főszervezője később – miután egyeztetett az egyik székesfehérvári sértettel, a biztonsági cég képviselőivel, a rendőrséggel, valamint a színpadmesterrel és a műszaki vezetővel – azt írta: vasárnap hajnalban, a vihar után egy 15-20 tagú csapat „összeakaszkodott” a fesztivál biztonsági szolgálatával, majd verekedés tört ki az egyik sátras színpad közelében. A rendbontókat kiterelték a sátor mellé, ott az egyik dulakodó kést rántott, erre körbezárták, elvették tőle a kést és megverték. Információi szerint érintettek voltak az esetben szurkolói csoportok is. Kovács Antal hozzátette: a rendőröket a fesztivál biztonsági szolgálata hívta ki. A rendőrség egy embert állított elő, azt, aki kést rántott és fenyegetett másokat. A főszervező cáfolta azt a sajtóinformációt, amely szerint az őrök vihar elől menekülő embereket vertek volna. Úgy tudja, a biztonsági személyzetet senki sem jelentette fel a rendőröknél. Úgy fogalmazott: ha a fesztivál biztonsági cége túllépte a hatáskörét, akkor azt számon kérik rajtuk és kötelezik őket az alkalmatlan munkatársak eltávolítására. Ha a 15-20 tagú csapat „volt az agresszor”, akkor a beazonosítható rendbontókat többé nem engedik be a fesztiválra akkor sem, „ha lokálpatrióta fehérváriak” – írta Kovács Antal. A vihar miatt maradt el, illetve szakadt félbe koncert, de előfordulhatott volna az is, hogy az időjárás miatt az egész területet ki kell üríteni – írta a főszervező.
Szerző
Frissítve: 2019.07.29. 17:47