Elengedték Kenderesi Tamást, hazajöhet Dél-Koreából

Publikálás dátuma
2019.07.30. 11:56

Fotó: Kovács Tamás / MTI
Pénzbüntetést kapott.
Pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesi Tamást Dél-Koreából – mondta a hvg.hu-nak Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya, aki úgy tudja, az olimpiai bronzérmes úszó csütörtökön érkezhet haza. Kenderesit egy időre őrizetbe vette a kvangdzsui rendőrség, majd megtiltották neki, hogy elhagyja az országot, miután egy szexuális zaklatással vádolta meg. Kenderesi elismerte, hogy egy éjszakai szórakozóhelyen hozzáért egy lányhoz, a vádat azonban visszautasította.   
Szerző
Frissítve: 2019.07.30. 17:28

Rajt a Maccabi Európa Játékokon

Publikálás dátuma
2019.07.29. 21:29
Önkéntesek dekorációt szerelnek a 15. Maccabi Európai Játékok első napján a sajtóközpontnál
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az augusztus 7-ig zajló budapesti Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye lesz, amelyre 42 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2300 versenyző. Ez rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta a 15. Maccabi Európa Játékok küldöttségét, Motti Tichauert, az Európai Maccabi Szövetség elnökét és Jack Terpinst, a Maccabi World Union alelnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
A megbeszélésen – amelyen részt vett Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Deutsch Péter, az MTK ügyvezető elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség elnöke és Jusztin Ádám, a Maccabi VAC Hungary elnöke is – elhangzott: a Maccabi Európa Játékok több mint egy sportesemény, Európa legnagyobb zsidó kulturális, közösségi és vallási rendezvénye is egyben. Orbán Viktor örömét fejezte ki, hogy a budapesti rendezéssel a verseny 90 év után visszatér közép-európai gyökereihez, hiszen először Prágában tartották meg 1929-ben, azóta ez a régió nem volt házigazdája ennek az eseménynek.
A miniszterelnök emlékeztetett: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, kész és képes arra, hogy ilyen nagy volumenű eseményeket is megrendezzen. Hozzátette: kormánya védelmet és komoly támogatást ad a hazai zsidó közösségnek identitása megőrzéséhez, a magyarországi zsidó élet reneszánszához. Ebben fontos szerepet tölt be a zsidó sportolóknak biztosított támogatás is.
A 15. Maccabi Európa Játékok hivatalos megnyitóját kedden az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik. A sporteseményt Áder János köztársasági elnök, a játékok fővédnöke nyitja meg, míg a lángot Polgár Judit volt világelső sakkozó gyújtja meg.
A versenyzők 24 sportág 82 versenyszámában mérik össze tudásukat, a központi helyszín a Ludovika Campus lesz. A szervezők az Orczy-kertben kialakítanak egy „Maccabi falut”, ahol minden nap a díjátadást rendezik, de lesznek ott kiállítások, koncertek és filmvetítések is. A játékokra érkező versenyzők és a további csapattagok összesen 27 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon. A kormány ötmilliárd forint költségvetési támogatást biztosított a játékok előkészítésére és lebonyolítására.
Szerző
Témák
Maccabi

Kenderesi állítólag letétbe is helyezné a bírság összegét, ha hazaengednék

Publikálás dátuma
2019.07.29. 19:25

Fotó: Kovács Tamás / MTI
A Yonhap News Agency szerint az úszó kihallgatásán is elismerte a fizikai kontaktust, de tagadja a vádakat.
A dél-koreai rendőrség vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez Kenderesi Tamás ügyében – írja az Index a Yonhap News Agency beszámolója alapján. Kenderesi elismerte ugyan, hogy egy szórakozóhelyen hozzáért egy koreai táncoslány fenekéhez, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. A portál kiemeli: Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, se akkreditációs kártya. Ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek: a vizsgálat ideje alatt, vagyis tíz napig nem hagyhatja el az országot. A cikk szerint a rendőrség most azt közölte, hogy Kenderesi a kihallgatásán is elismerte a fizikai kontaktust, de tagadja a vádakat. Emellett jelezte, hogy hazatérne Magyarországra, és ezért hajlandó lenne kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget – teszik hozzá. Ennek mértékét nem közölték, de a becslések szerint forintban akár milliós nagyságrendű is lehet.
Szerző