Nyoma veszett egy 14 éves lánynak Budapesten

Publikálás dátuma
2019.07.30. 19:55
Shutterstock
Édesanyja szólt a rendőröknek, hogy eltűnt otthonról, fénykép segítségével keresik a kiskamaszt.
Körözést adott ki a józsefvárosi rendőrkapitányság a 14 éves Boros Renáta eltűnése miatt: a lány még július 28-án hagyta el VIII. kerületi otthonát, erről édesanyja tett bejelentést a rendőrségen - írja a police.hu.
Renáta körülbelül 165-170 centiméter magas, normál testalkatú, kék szemű, haja világosbarna színű, oldalt szőke pótfonással. Eltűnésekor szürke színű ruhát, fehér-piros-kék színű sportcipőt viselt.

A kapitányság kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tud tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről, az akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.
Szerző

Adománygyűjtő dobozból akartak lopni a csepeli postán, de rablás lett a vége

Publikálás dátuma
2019.07.30. 16:45

Fotó: MTI Fotószerkesztõség/MTI Fotószerkesztõség/Mihádák Zolt / MTI
A rendőrök négy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. július 30-án 9 óra 12 perckor érkezett bejelentés rablásról - írja a police.hu. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy férfi a Csepel, Kossuth Lajos utcai postán található adománygyűjtő dobozt megrongálta, és abból pénzt vett ki. Az ott dolgozók ezt észrevették, és felelősségre akarták vonni. A férfi a pénz megtartása érdekében a dolgozót ellökte és társával, valamint a pénzzel együtt elmenekült a helyszínről. A BRFK Rablási Osztályának nyomozói négy órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akiket előállítottak a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Elszámoltatásuk folyamatban van.
Szerző
Témák
rablás posta

Hableány-tragédia: a hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészség

Publikálás dátuma
2019.07.30. 15:59
Miután a Kúria törvénysértőnek ítélte Jurij C. szabadlábra helyezését, a férfit ismét bevitték a rendőrök.
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedésnek több különös oka is fennáll: csak így biztosítható a hajóskapitány jelenléte az eljárásban, kizárólag így akadályozható meg a bizonyítás megnehezítése vagy meghiúsítása.
A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség. Az ügyben új fejlemény, hogy a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények köre bővült, a nyomozó hatóság 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével is meggyanúsította a gyanúsítottat - közölte a honlapján az ügyészség.  Emellett az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedésnek több különös oka is fennáll, csak így biztosítható ugyanis a hajóskapitány jelenléte az eljárásban, valamint kizárólag így akadályozható meg a bizonyítás megnehezítése vagy meghiúsítása. A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan a holnapi napon dönt - zárul a közlemény. 
A Kúria hétfőn törvénysértőnek ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság azon döntését hogy 15 milliós óvadék ellenében szabadlábra engedték a Hableány-tragédia gyanúsítottját – a rendőrök ezután ismét gyanúsítottként vitték be a 64 éves ukrán férfit. Jurij C. ezúttal 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt felelhet. A BRFK egy másik eljárást is folytat ellene, halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt is nyomoznak az ügyben.  
A hajóskapitány szabadlábra helyezése ellen korábban már a Legfelsőbb Ügyészség is tiltakozott és fellebbezett – ez vezetett végül a Kúria döntéséhez. Az ügyészségi álláspont szerint a döntés törvénysértő volt, mivel a kapitánynak Magyarországon nincs bejelentett lakhelye, azaz a hatóságok nehezen érik el, Európában jelentős helyismerettel bír, továbbá az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a a kapitány mobiltelefonjáról több mindent töröltek a baleset után. Ráadásul a kapitányt súlyos, 2-8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, ami elég komoly büntetés ahhoz, hogy megpróbáljon elszökni előle, pláne úgy, hogy Ukrajnából a kiadatás meglehetősen problémás. 
Szerző
Frissítve: 2019.07.30. 16:20