ellátás;rendőrök;Maccabi;

Rohadó, penészes szendvicsekre panaszkodnak a Maccabi Játékokat biztosító rendőrök

A Zsaruellátó Facebook-oldalon horrorfilmbe illő, szinte már életre kelő szendvicseket mutogatnak. A BRFK szerint nincs gond a saját ellátmányukkal.

Cseppfolyós uborka, erjedt, bűzölgő retek – ilyen szendvicsfeltételeket mutatnak be a Maccabi Játékok rendezvényre kivezényelt rendőrök a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon.

A panaszokra az RTL Híradója figyelt fel; a csatorna megszólaltatta az oldal kezelőjét, Fekete Zsuzsannát, aki szerint naponta futnak be hozzájuk romlott ételekről beküldött fotók, többen pedig rosszullétre is panaszkodtak a sportrendezvényt biztosító rendőrök közül.

A televízió megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is: utóbbi tökéletes állagú szendvicsekről készített képekkel demonstrálta, hogy náluk nincs gond az ellátmánnyal – mint írták, rendőreiknek naponta háromszor frissen csomagolt szendvicseket és ásványvizet osztanak ki.

A BRFK ugyanakkor jelezte, a más állományokból kivezényelt rendőrök ellátásáról nem tudnak nyilatkozni – az pedig a Facebook-oldalról sem derül ki, hogy ki, melyik kötelékben dolgozik a hozzászólók közül.

Az oldal hozzászólói közül többen a pályaelhagyást fontolgatják, illetve erre biztatják kollégáikat, főként az alacsony bérekre hivatkozva. Ha ebben az évben nem történik valamilyen, a bérekkel kapcsolatos intézkedés, a kollégák nem fognak tovább várni - ezt már Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati dolgozók szakszervezetének elnöke mondta el a csatornának.

A Belügyminisztérium azonban a jelek szerint nem aggódik a pályaelhagyók miatt: fizetésemelést jövő év elejére ígérnek, a munkaerő folytonos cserélődése pedig nem okoz szerintük gondot a napi feladatellátásban.