Előfizetés

Rohadó, penészes szendvicsekre panaszkodnak a Maccabi Játékokat biztosító rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.04. 19:11
A Zsaruellátó Facebook-oldal szerint ilyen szendvicseket is kaptak a Maccabi Játékokat biztosító rendőrök
Fotó: Facebook/ Zsaruellátó
A Zsaruellátó Facebook-oldalon horrorfilmbe illő, szinte már életre kelő szendvicseket mutogatnak. A BRFK szerint nincs gond a saját ellátmányukkal.
Cseppfolyós uborka, erjedt, bűzölgő retek – ilyen szendvicsfeltételeket mutatnak be a Maccabi Játékok rendezvényre kivezényelt rendőrök a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon. A panaszokra az RTL Híradója figyelt fel; a csatorna megszólaltatta az oldal kezelőjét, Fekete Zsuzsannát, aki szerint naponta futnak be hozzájuk romlott ételekről beküldött fotók, többen pedig rosszullétre is panaszkodtak a sportrendezvényt biztosító rendőrök közül.
A televízió megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is: utóbbi tökéletes állagú szendvicsekről készített képekkel demonstrálta, hogy náluk nincs gond az ellátmánnyal – mint írták, rendőreiknek naponta háromszor frissen csomagolt szendvicseket és ásványvizet osztanak ki. A BRFK ugyanakkor jelezte, a más állományokból kivezényelt rendőrök ellátásáról nem tudnak nyilatkozni – az pedig a Facebook-oldalról sem derül ki, hogy ki, melyik kötelékben dolgozik a hozzászólók közül.
Az oldal hozzászólói közül többen a pályaelhagyást fontolgatják, illetve erre biztatják kollégáikat, főként az alacsony bérekre hivatkozva. Ha ebben az évben nem történik valamilyen, a bérekkel kapcsolatos intézkedés, a kollégák nem fognak tovább várni - ezt már Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati dolgozók szakszervezetének elnöke mondta el a csatornának. A Belügyminisztérium azonban a jelek szerint nem aggódik a pályaelhagyók miatt: fizetésemelést jövő év elejére ígérnek, a munkaerő folytonos cserélődése pedig nem okoz szerintük gondot a napi feladatellátásban. 

Elfelejthetjük a hétvégi hidegfrontot

MTI
Publikálás dátuma
2019.08.04. 16:27

Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
Újra nyár lesz.
A következő napokban sok lesz a napsütés, a hét első felében legfeljebb északon lehetnek zivatarok. Jellemzően 30 fok körül alakulnak a maximumok a héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. Hétfőn, kedden és szerdán napos idő várható, de hétfőn és szerdán az ország északi felében, kedden északkeleten, északon néhány helyen záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, kedden 12-18, szerdán 15-21 fok között alakul. A nappali maximumok hétfőn 26-29, kedden 27-32, szerdán 29-34 fok között lehetnek. Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen kell záporra, zivatarra számítani. A szél megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximum általában 29-35 fok között várható, de északnyugaton kissé hűvösebb lehet. Pénteken napos idő várható helyenként záporral, egy-egy zivatarral. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul. Szombaton és vasárnap sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a leghidegebb órákban 12-17, vasárnap 13-18 fok lesz. A nappali maximumok szombaton 27-32, vasárnap 28-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben. 

Nagy homofób felhördülést váltott ki két, metróban látható Coca-Cola plakát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.04. 13:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy férfi és egy női páros kólázik meghitten az aluljáróban látható plakátokon. Homoszexuális lobbi! - üzeni a kormánypárti Pesti Srácok.
Az azonos neműek közti szerelem elfogadását hirdető reklámok kerültek ki a budapesti metróban, ami homofób felháborodást váltott ki az internet erre fogékony szegletében – írja az Index. A Coca-Cola #loveislove, azaz "a szerelem az szerelem" feliratú, egy női, illetve egy férfi szerelmespárt ábrázoló reklámjai a Széll Kálmán téri metrómegállóban tűntek fel a napokban. (De más megállókban is láthatók.) Ezek kapcsán először a Pesti Srácok írt arról pénteken, "Már Budapestet ostromolja a homoszexuális lobbi... " címmel; de ez csak a bemelegítés, hiszen
a cikk szerzője furcsa logikai bakugrásokkal megrontásról, pedofilokról, a piacot mozgató láthatatlan kézről, sőt, egészen abszurd módon egy „néger származású” focistáról is ír – mintha a rassz, a bőrszín valamiféle nemzetiség lenne.

A témában egy online petíció is megjelent, amely egyrészt a hirdető bojkottjára szólít fel, másrészt segítséget kér a plakátok eltávolításában, illetve "a gyermekeket, a családokat és az egész társadalmat megcélzó homoszexuális lobbi megfékezésében". Utóbbi petíciót a Citizengo indította, aminek Kreml-közeli kapcsolatairól a Népszava írt először bővebben.
 A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) erre közleményt adott ki, amelyben gyakorlatilag kivonja magát az állásfoglalás alól.  Azt írják - jegyzi meg az Index - hogy a reklámfelületek hasznosításáért nem ők felelnek, hanem az erre szerződött külső partnereik. Ilyenből kettő van, a mostani reklámhelyeket is érintő hirdetéseket 1999 óta a Peron Reklám Kft. szervezi (illetve maguknak a járműveknek az esetében ő szerződött albérlőik). Ezen kívül azt is közli a BKV, hogy a reklámfelületeik hasznosítására épp folyamatban van egy közbeszerzési eljárás, amely heteken belül lezárul. Ennek a célja, mint írják, a "hogy az újonnan kialakuló szerződéses állomány egyszerűbb, egyben a jelenleginél pontosabban szabályozott legyen".
Azt már a 444.hu vette észre, hogy a plakátok miatt a fideszes Boldog István különbüntetéssel sújtja a Coca-Colát: a parlamenti képviselő közösségi oldalán jelentette be, hogy nem fogyasztja termékeiket, amíg a "provokatív plakátokat" nem távolítják el Magyarországról, és erre kér másokat is.