Előfizetés

Felborult taxi okozott dugót a Szentendrei úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 18:09
Mentősök, rendőrök a Szentendrei úton felborult taxi körül
Fotó: Kocor Orsolya
Rendőrök irányították a forgalmat az oldalára dőlt autó körül.
Felborult egy taxi szerdán délután Óbudán, a Szentendrei út és a Raktár utca kereszteződésénél. A baleset nem messze a Sziget fesztivál helyszínétől történt, a helyszínen rendőrök irányítják a forgalmat -írta a police.hu. A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy az oldalára dőlt kocsi akadályozza a közlekedést.
Az esetről a III. kerület/ Óbuda Facebook-csoport oldalán is beszámoltak, képeket is posztolva a pórul járt taxiról. Mint egy kommentelő írta, a járműből három fiatal mászott ki a baleset után, sérültekről azonban sem a rendőrség, sem a csoport tagjai nem tettek említést.

Összevertek, és hagytak meghalni egy férfit Helvécián

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 17:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A brutális bántalmazás hétfőn történt, de csak másnap hívtak segítséget az áldozathoz – már hibába.
Halálos sérüléseket szenvedett az az 50 éves férfi, akit augusztus-5 én vert meg kíméletlenül egy ismerőse Helvécián. Az ügy 42 éves gyanúsítottja lakásán veszett össze az sértettel, a vita pedig vérontásig fajult: a fiatalabb férfi addig ütötte haragosát, míg az elájult – majd, mint aki jól végezte dolgát, kihúzta a magatehetetlen testet a ház udvarára.
Az áldozat életét ekkor még valószínűleg meg lehetett volna menteni, de a ház lakói – mivel többen is voltak – csak másnap hívtak segítséget hozzá. Már későn, az 50 éves férfi addigra belehalt sérüléseibe – írja a police.hu. A rendőrségi portál cikkéből ugyanakkor nem derül ki, hogy mennyi idő telhetett el a bántalmazás és a halál beállta között, vagy hogy a ház többi lakója értesült-e a test megtalálása előtt a brutális bántalmazásról; a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre nem akart további részleteket elárulni az ügyről.
A feltételezett elkövetőt  halált okozó testi sértés gyanújával vették őrizetbe a megyei főkapitányság nyomozói, majd ki is hallgatták. A gyanúsított őrizetesként csak 72 órát lehetne rács mögött, de a rendőrök már indítványozták letartóztatásának elrendelését.

Már megbukott két holland drogárus a Szigeten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.07. 13:59

Fotó: police.hu
Még árlistát is készítettek a kábítószerek mellé.
A biztonsági őrök kedden este a Sziget fesztivál területén felfigyeltek két fiatalra, akiknek a sátra környékén feltűnően nagy volt a mozgás, és azt látták, hogy valaki éppen pénzt és kis csomagot vesz át, ezért értesítették a rendőröket írja a police.hu. A 21 éves és a 22 éves holland férfi sátrában, valamint a csomagmegőrző széfjükben egy kilogramm rózsaszín, kábítószergyanús tablettát, 128 gramm – előre porciózott – kábítószergyanús nővényi törmeléket, 451 műanyag fiolában kábítószergyanús anyagból sodort cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le. A két holland még árlistát is készített a drogok mellé.
A rendőrök a két férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók őrizetbe vették őket, és kábítószer-kereskedelem bűntett miatt indítottak ellenük nyomozást.