Az Orbánokon megbukott a megbékélés,de legalább sikerült egyben tartani a boltot

Publikálás dátuma
2019.08.11. 08:47

Fotó: JOHN THYS / AFP
Jean-Claude Juncker úgy döntött, nem hajlandó senkit gyűlölni.
Az Európai Bizottság távozó elnöke úgy látja, hogy Európában a kelet-nyugati megbékélés nem annyira a régi tagokon, hanem inkább az Orbánokon bukott meg, mert azok semmilyen megértést nem tanúsítanak a szolidaritás iránt (lásd: a menedékkérők elosztását), írja a Tiroler Tageszeitung.
Emiatt Jean-Claude Juncker csalódott, de nem teszi meg azt a szívességet az ilyen politikusoknak, hogy hátat fordítson nekik. Úgy hogy még a magyar kormányfővel is kész meginni egy kávét, még visszavonulása után is. Mint mondta, kettejük viszonya kifejezetten jó, bár nézeteik teljesen ellentétesek. Ezzel együtt tiszteli Orbán Viktort, és a maga részéről úgy döntött, hogy nem hajlandó senkit sem gyűlölni. Fordítva ez nem így van, mert akadnak, akik gyűlölik őt. Elnöki tevékenységében azt tartja a legnagyobb eredménynek, hogy sikerült egyben tartania a boltot. Így nem hagyta, hogy Görögország kiváljon az EU-ból. Merthogy az Európa-házat ugyan nem fenyegeti a beomlás veszélye, de gyakran nem elegendő csupán a tetőt rendbe hozni. Időnként teljes renoválásra van szükség, az alapoktól kezdve.
Szerző

Személyesen tesztelte az új rakétáját és elöntötte a boldogság Kim Dzsong Unt

Publikálás dátuma
2019.08.11. 08:38

Fotó: KCNA VIA KNS / AFP
Az észak-koreai diktátor megelégedéssel konstatálta, hogy ez a pusztító eszköz más, mint a többi fegyverrendszere.
im Dzsong Un észak-koreai vezető felügyelte annak az új fegyverrendszernek a kísérletét, amelyet szombaton hajtottak végre.  A kísérleti telepen Kim Dzsong Un előbb megszemlélte az indítóálláson elhelyezett fegyvert, majd a parancsnoki állásba ment, ahonnan levezényelte a próbát. Az országvezető nagyon elégedett volt a kísérlet menetével. Dicsérte a rakéta jellemzőit, mondván, hogy kedvező taktikai tulajdonságai vannak és nagyban különbözik a meglévő fegyverrendszerektől. A KCNA jelentésében ugyanakkor nem tért ki a rakéta jellemzőire. A dél-koreai védelmi minisztérium előző nap azt közölte, hogy Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger irányába az ország keleti partvidékéről. A dél-koreai vezérkar szerint a rakéták, amelyeket az észak-koreai Hamhung városból bocsátottak fel, 400 kilométernyi távolságot tettek meg, pályájuk legnagyobb magassága pedig 48 kilométer volt. Az elmúlt két hétben ez volt az ötödik rakétakísérlet. 
Szerző

Bukósisakos támadó lövöldözött egy oslói mecsetnél, egy ember megsérült

Publikálás dátuma
2019.08.10. 19:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal, egyenruhás gyanúsított egy embert megsebesített, de a mecset látogatói időben lefogták.
Lövések ropogtak szombat délután fél öt körül az Oslo külvárosának számító Baerum községben, a helyi al-Núr mecsetnél - írta a Norway Today.
„A gyülekezetünk egy tagját meglőtte egy egyenruhás, bukósisakos fehér férfi – nyilatkozta később a helyi imám, Irfan Mushtaq a Budstikka nevű lapnak. A helyszínre nagy erőkkel érkező norvég rendőrök jelentése szerint a férfit a mecset látogatói elfogták, az imahely  mellett pedig egy könnyebben sérült személyt találtak - a Budstikka úgy tudja, hogy ő a lövöldöző áldozata, de a gyanúsított is megsérült a dulakodás közben.
A hatóságoknak egyelőre nincs információja arról, hogy ki lehet a támadó, akitől több fegyver is elvettek. A helyi lapok már márciusban, az új-zélandi mecsettámadás kapcsán foglalkoztak a baerumi hitközség helyzetével, hiszen az 51 halálos áldozatot követelő christchurchi mészárlás elsődleges célpontja szintén egy szunnita al-Núr mecset volt. 
Szerző