Úgy gondolta, jó ötlet elszívni egy cigit, pillanatokon belül holttestek tömege hevert körülötte (képek)

Publikálás dátuma
2019.08.11. 09:13

Fotó: STRINGER / AFP
A cigi parazsa és az üzemanyag viszonylag gyorsan lép halálos reakcióba.
Hatvan ember meghalt, és közel hetvenen megsérültek, miután felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi Tanzániában. A tartálykocsi balesetben felborult, és üzemanyag kezdett kiömleni belőle. Az emberek kannákba gyűjtötték az üzemanyagot, s egyszer csak a teherautó berobbant. Szemtanúk szerint a robbanás akkor történt, amikor egy férfi rágyújtott a felborult tartálykocsi mellett. Az áldozatok zöme motorkerékpáros, taxisofőr és környékbeli lakos - mondta Willbrod Matafungwa helyi rendőrparancsnok. Mivel a robbanás zsúfolt helyen történt, olyanak is vannak köztük, akik nem gyűjtöttek üzemanyagot, hanem csak a közelben tartózkodtak. A sérültek mentését nehezítette, hogy hatalmas tűz keletkezett a robbanás után, és sűrű fekete füst lepte el a környéket. A közösségi médiában megjelent felvételeken szénné égett holttesteket lehet látni. Az idén több ilyen eset történt az afrikai kontinensen. Májusban Nigerben legalább 58-an haltak meg hasonló körülmények között, és a múlt hónapban is történt hasonló eset Nigériában, akkor mintegy ötvenen haltak meg. 
Szerző

Vonat és személyautó ütközött Vajtánál

Publikálás dátuma
2019.08.10. 16:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mentőhelikoptert is küldtek a baleset helyszínére, Vajta és Cece között egyelőre leállt a vasúti közlekedés.
Vonattal ütközött egy személyautó a Fejér megyei Vajtánál szombat délután - tájékoztatta a Mávinform ügyeletese az MTI-t. Kavalecz Imre közölte, vajtai állomáson 15.30-kor a Sárbogárdról Bajára tartó vonat oldalának hajtott a vasúti átjáróban egy személygépkocsi, bár a fénysorompó tilos jelzést adott a közúton közlekedőknek.
A vonaton senki nem sérült meg, a helyszínre ugyanakkor a megyei katasztrófavédelem szerint mentőhelikoptert is küldtek. Vajta és Cece között egyelőre szünetel a vonatközlekedés, így a vonalon komoly késésekre kell számítani. 
Szerző

Akár életfogytiglant is kaphatnak nálunk a Szigeten lekapcsolt 21 éves holland drogdílerek

Publikálás dátuma
2019.08.10. 13:05

Fotó: police.hu
A bíróság most letartóztatásba helyezte őket.
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a két holland állampolgárnak a letartóztatását, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak - közölte az ügyészség. A szervezet szerint megalapozottan feltehető, hogy a két holland férfi 2019. augusztus 6-án a Sziget Fesztiválon növényi törmelék és sodort cigaretta formájában marihuánát, valamint MDMA tartalmú tablettákat értékesített. A gyanúsítottak nagy mennyiségű kábítószert tartottak az értékmegőrzőben és sátrukban, 500 példányban nyomtatott árlistát is készítettek. A szakértői vélemény eddigi adatai alapján a kábítószer mennyisége bizonyosan meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, így a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az elsőfokú végzés szerint a bűncselekmény – bizonyítottság esetén – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A gyanúsítottak kizárólag a Sziget Fesztiválra érkeztek Budapestre, Magyarországon lakóhellyel, személyes kapcsolatokkal és kötöttségekkel nem rendelkeznek. Mindezek alapján megalapozottan feltehető, hogy jelenlétük a büntetőeljárás során kizárólag kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. A védők bűnügyi felügyelet elrendelését és óvadék megállapítását kérték, amit a bíróság arra hivatkozással utasított el, hogy a nyomozás kezdeti szakaszban van, és további bizonyítási cselekmények lefolytatása szükséges az elkövetők kapcsolatainak felderítésére, így a bűnügyi felügyelet nem lenne alkalmas arra, hogy a bizonyítási eljárás veszélyeztetését kizárja. Mindazonáltal a 21 éves gyanúsítottak Hollandiában legális megélhetéssel és rendezett családi kapcsolatokkal rendelkeznek, és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem lehet arra következtetni, hogy a gyanúsítottak kábítószer-kereskedelemből tartanák el magukat, ezért a bíróság a bűnismétlés veszélyét – az ügyészi indítványtól eltérően – nem látta megállapíthatónak. A végzés nem végleges, a letartóztatás elrendelésével szemben a gyanúsítottak és védőik, a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében pedig az ügyész fellebbezést jelentettek be.
Szerző
Frissítve: 2019.08.12. 22:10