Őrző-védő cégek vezetői ellen indított eljárást a NAV, egy hajót is lefoglaltak (videó)

Publikálás dátuma
2019.08.12. 11:58

Fotó: Shutterstock
A jelenlegi adatok szerint a hálózat csaknem egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek.
Százötvenmillió forintot tartottak maguknál készpénzben annak a vagyonvédelemmel foglalkozó adócsaló céghálózatnak a vezetői, amit a napokban vont ki az őrző-védő piacról a NAV. Az országos akcióban összesen 800 millió forint értékű vagyontárgyat és készpénzt foglaltak le a pénzügyőrök, a bűnszervezet irányítói és könyvelői letartóztatásban vannak – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán. Az őrző-védő hálózatot a gyanú szerint két Pest megyei férfi mozgatta, vállalkozásaik az ország minden megyéjében foglalkoztattak vagyonőröket. Egy dél-alföldi cég nevében szerződtek a partnerekkel, de kiderült, hogy az alkalmazottak jelentős része a láncolatban szereplő más cégekhez lett bejelentve. A dolgozók foglalkoztatását fiktív számlákkal igazolták és járulékot sem fizettek utánuk. A cégeket 3-4 havonta cserélgették, többet közülük külföldi állampolgárra írattak. A jelenlegi adatok szerint
csaknem egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A NAV pénzügyi nyomozói, revizorai, informatikusai és végrehajtói országosan mintegy 30 helyszínen tartottak kutatásokat és foglaltak le bizonyítékokat, vagyontárgyakat, köztük egy nagy értékű hajót. A bűnszervezet egyik vezetőjének széfjében 97 millió forintot, a másik vezetőjénél egy szekrényben több mint harmincmillió forintnyi készpénzt, valamint a cég irodájában lévő széfben egy készpénzzel teli táskát is találtak. A cégháló könyvelési anyagát, ötszáz bélyegzőt, valamint a szervergépet és számítógépeket egy titkos raktárhelyiségben találták meg. A dél-alföldi pénzügyi nyomozók nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, amiért akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható.
Szerző
Témák
NAV adócsalás

Halálos baleset – Három teherautó karambolozott az M1-esen

Publikálás dátuma
2019.08.12. 09:32

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset feltételezett okozója a helyszínen életét vesztette.
Összeütközött három teherautó hétfő délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 33. kilométerszelvényben. Az egyik részes jármű vezetője megsérült, a baleset feltételezett okozója pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu.

Az érintett útszakaszon a terelés megszűnt, de a feltorlódott fogalom miatt továbbra is lassú haladásra kell számítani. 
Szerző
Frissítve: 2019.08.12. 14:58

Húsüzemben is dolgozott a brutális kőbányai gyilkosság gyanúsítottja, állítólag nem bírta a vért

Publikálás dátuma
2019.08.12. 08:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Napokon belül Magyarországra hozhatják a Frankfurtban elfogott férfit.
A vér látványától kifejezetten irtózónak, félénknek és visszahúzódónak ismerték meg Nagy-Britanniában a munkatársai a brutális kőbányai gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a 23 éves Cs. Dánielt, írja a Blikk.
"Amikor egy húsüzemben kapott munkát, teljesen kikészült még a vér látványától is. Ott is hagyta hamar azt a munkát"

– részletezte egy ismerőse. "Lelkileg már gyerekkorában sem volt stabil, szerinte én ezt annak tudtam be, hogy az édesapja nagyon keményen fogta" - fogalmazott, hozzátéve, a férfi már iskolásként is sokat verekedett.
A férfi, akit menekülés közben Frankfurtban kaptak el, a gyanú szerint egy vele egyidős fiatal nővel, Katával végzett Kőbányán: egy pulóvert tömött a szájába, majd elvágta a nyakát. A bulvárlap szerint a férfi márciusban még a Facebookon próbálta megtalálni az eladóként dolgozó későbbi áldozatot, miután szemet vetett rá az utcán – később pedig Kata munkahelyén is többször megjelent. Miután felkutatta a nőt, kapcsolatban is voltak egy ideig, majd az áldozat állítólag szakítani akart. Dániel a lap szerint ezt nem fogadta el, és éppen torka elvágásával fenyegette meg többször is a Katát.
Mivel Cs. Dániel nem kérte, hogy Németországban hozzanak döntést a további sorsáról, és hozzájárult az egyszerűsített kiadatásához, a férfit napokon belül Magyarországra hozhatják.
Szerző