Előfizetés

Ez nem leleplezés, hanem a NER nedves vágyálma: Donáth Anna beperli a kormánymédiát

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2019.08.12. 17:36

Semmi nem igaz a propaganda fantáziálásából – írja a Momentum EP–képviselője, aki szerint a vádaskodó újságíró kedvenc pornófilmből merítette a leszbikus zaklatás vádját.
„Meglepődve tapasztaltam, hogy friss házasként, pont a nászutam előtt vádolt meg azzal a Fidesz propaganda-gépezete, hogy szerintük még tavalyelőtt, édesapám munkahelyén egy lányt zaklathattam. Korábban azt hittem, Vona Gábor és az őt vádoló transzvesztita úr történeténél vadabbat már nem tud felböffenteni a kormánypárti propaganda, de tévedtem” - írta hétfő délután, Facebook-bejegyzésében Donáth Anna. A momentum politikusnője kíváncsi lenne, hogy a NER szerkesztőségeiben hogy nem veszik észre az iszonyatos kórházi állapotokat, az elvándorlást vagy a korrupciót – és valódi hírek helyett miért őt Momentum alelnökét kombinálják össze kedvenc netes pornófilmjeik jeleneteivel. Donáth hangsúlyozza, hogy semmi nem igaz az elsőként a Ripostban leírt cselekményből, miszerint ő két éve részegen ajánlatot volna egy, a Donáth-féle szeretetotthonban önkéntes munkát végző középiskolás lánynak.
„Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam, nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet.”

„Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal” – jegyzi meg a Momentum alelnöke, aki ezután pontokba szedve cáfolja kormánypárti lap állításait.
„1. A levélmű alkotója szerint az eset tavaly előtt, egy keddi Sziget-napon történt. Abban az évben egyetlen alkalommal, egy Quimby-koncerten voltam a Szigeten, de még a megelőző pénteken, és utána sem Békásmegyerre mentem, a közelében sem jártam. 2. A fikció szerzője szerint „saját szállodaként” használtuk az intézményt. Ennek semmi értelme nem lett volna, hiszen mellette áll a családi házunk, a saját szobámba is mehettem volna. A levélíró állítólag már akkor is a szomszédunkban (!) lakott, és most is ott él – ha így lenne, ezt is tudná. 3. Őszintén nem tudom, mit jelent a „nem részletezem, de rám támadt!”-vád, pláne egy olyan cikkben, ami azzal indul, hogy a névtelen cikkírónak a névtelen levélíró „részletesen leírta’”, miként történt a képzeletbeli zaklatás. Biztos van olyan szennyes fantáziavilág, ahol a „nem részletezés” valami egyértelműen, nagyon perverz dolgot jelent, de sajnos nekem mégis muszáj megkérdeznem: mi a vád? Önök szerint pontosan, fizikailag mit csináltam? 4. Soha senkit nem bocsátottak el amiatt, mert tőlem „védett” másokat. Soha senkit nem is zaklattam, sem itt, sem máshol. Továbbra is a lehető legszigorúbban védi a Momentum teljes közössége a zaklatás áldozatait, ebben nem kötünk semmilyen kompromisszumot.”
Donáth Anna bejegyzése végén hozzáteszi, be fogja perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat.
„Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért” - írja a politikusnő.

A Ripost cikkét egyébként átvette a Lokál, az Origo és a Magyar Hírlap is – mind idézik az állítólagos áldozat szavait, és egyikük sem jelzi, hogy az ügyben megkérdezték volna Donáth Annát. Az Origo ráadásul épphogy a becélzott politikusnőtől kérte számon a nyilvános reakció hiányát. 

Donáth László múlt héten a Népszavának azt nyilatkozta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya. A lelkész megjegyezte, hogy mind a mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Az újabb sajtótámadás után ismét megkerestük Donáth Lászlót, aki ezen túlmenően egyelőre mást nem kívánt mondani. Cz. G. 

Parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a Microsoft-botrány miatt az MSZP

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.12. 15:40

Orbán Viktort is felszólították a szocialisták: mondjon valamit, ha már az ő neve is felmerült egy nemzetközi korrupciós ügy kapcsán.
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a magyar kormány és a Microsoft közötti korrupciós ügy kivizsgálásának érdekében az MSZP - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten. Mint az MTI írja, Harangozó Tamás a sajtótájékoztatón felidézte: egy amerikai vizsgálat derítette ki, hogy 2013 és 2015 között a Microsoft indokolatlanul nagy kedvezményekkel adott el licenceket és szervizszerződéseket olyan közvetítő cégeknek Magyarországon, amelyek ezeket már piaci áron értékesítették tovább kormányzati intézményeknek, többek között a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak és az Országos Rendőr-főkapitányságnak. 
Az ügyről E-mailek is előkerültek, amelyek szerint a cég magyar vezetői és a kormány tagjai egyeztettek ezekről az üzletekről, így a kormányzati összefonódás és háttér egyértelmű ebben az ügyben - mondta az ellenzéki politikus. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy egy később feltárt céges belső jelentés szerint a Microsoft-üzletet a magyar miniszterelnök is jóváhagyta.
 Az MSZP ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, valamint tíz kormányzati szerv, hivatal, hatóság és minisztérium vezetőjéhez is fordult közérdekű bejelentéssel annak érdekében, hogy a közbeszerzési döntőbizottság vizsgálja felül a "nyilvánvalóan elcsalt" közbeszerzést - jelentette be Harangozó Tamás. A megkeresést elküldték az Állami Számvevőszék elnökének, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság vezetőjének, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének, az innovációs miniszternek, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökének, a Közbeszerzési Hatóság elnökének, a legfőbb ügyésznek, a Magyar Államkincstár elnökének, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek.
Harangozó Tamás mindemellett felszólította Orbán Viktort is, hogy szólaljon meg az ügyben, ha már „felmerült a neve egy nemzetközi korrupciós botrányban”.

2 milliárd forinttal drágult a Magyar Zene Háza

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.12. 13:52

Így már 19,2 milliárdnyi közpénzből épülhet az üveg-beton óriás a budapesti Városliget közepén.
Az eredetileg tervezett 17,5 milliárdról most 19,2 milliárd forintra ugrottak a budapesti Városligetbe tervezett Magyar Zene Házának kivitelezési költségei - szúrta ki az uniós közbeszerzési értesítőben a 444.hu.
A kétmilliárdos drágulást előre nem látható körülményekkel indokolták.

A megbízást még tavaly ősszel nyerte el a Magyar Építő Zrt., ami néhány méterrel távolabb Mészáros Lőrinc cégével együtt építi az új Néprajzi Múzeumot. A közbeszerzéseken igen jól szereplő céget - mely egymaga 250 millió forint tao-pénzzel támogatta meg a felcsúti focit - Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László 2017-ben eladta a Paár Attila-féle WHB Befektetési Kft.-nek, illetve Épkar Zrt.-nek.
Bár a Liget-projekt befejezését eredetileg 2020-ra tervezték, a legújabb ígéret szerint 2023-ra nyílhatnak meg legkorábban a Városligetben felépített intézmények. Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa legutóbb azt mondta, hogy a Magyar Zene háza - melynek csak a tervezésére 1,5 milliárd forintot kifizettek - jövőre szerkezetkész lesz.