Speed, kokain, LSD? – civil ruhás rendőröket kínálgatott egy díler Ozorán

Publikálás dátuma
2019.08.12. 19:00

Fotó: Ozora Festival official
A spanyol nő komplett készletbemutatót tartott, aztán a nyomozók is bemutatkoztak.
A Székesfehérvári Törvényszék is helyben hagyta azt helyi járásbíróság végzését, ami alapján letartóztattak egy spanyol állampolgárságú, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított nőt. A megalapozott gyanú szerint a spanyol nő az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén a szolgálatot teljesítő civil ruhás rendőrjárőröknek kábítószert akart eladni, felsorolva a szerek fajtáit, azok árát is. A rendőrök persze nem vásároltak be békésen a drogból, hanem megmotozták az árust és átvizsgálták csomagjait. Az ellenőrzés során több pakett került elő, ezekben az előzetes szakértői vizsgálat MDMA, ketamin, LSD, amfetamin és kokain jelenlétét mutatta ki.
A törvényszék szerint „a jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető”, spanyol ganúsítottról feltételezhető, hogy ha nem tartóztatják le, akkor elérhetetlenné is válik a hatóságok számára. A bíróság sietett azt is hozzátenni, hogy az elmúlt két hétben az O.Z.O.R.A. Fesztivál kapcsán összesen 11 gyanúsított letartóztatását rendelték el kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Jegyezzük meg ugyanakkor, hogy az idén július 29-augusztus 4 között zajló trance-goa fesztiválon egy hét alatt több tízezren fordulnak meg - ilyen látogatottsági szám mellett pedig előfordulhatnak visszaélések is.
Szerző

Letartóztatták a barátnőjét és annak anyját is megkéselő kamaszt

Publikálás dátuma
2019.08.12. 16:56

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy hónapig biztosan rács mögött marad a 17 éves fiú, aki házi őrizetből szökött meg, hogy végezzen korábbi szerelmével.
Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, akit a XI. kerületi késelés után több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítanak. A vérontásról lapunk is beszámolt: egy más ügyben test kőbányai házi őrizetét töltő 17 éves fiú augusztus 8-án levágta magáról a nyomkövetőt, és egy kilenc centis pengéjű kést felmarkolva barátnője Csóka utcai otthonához rohant.
Bűnügyi helyszínelők a Csóka utcában
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A gyanúsított az udvaron találta a fiatal lányt és anyját: mindkettőjüket megkéselte, majd magát is megszúrta, így mindhármukat életveszélyes állapotban kellett kórházba vinni.
A történtek miatt az ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva, illetve arra is emlékeztetettek, hogy a gyanúsított korábban már megszökött a bűnügyi felügyeletből. Az első fokon eljáró bíróság pedig helyt is adott a kérésnek, 
ráadásul arra is emlékeztettek, hogy a kamasz házi őrizetét egy korábbi testi sértéses bűnügy miatt kellett elrendelni.

A fiú védője ugyanakkor fellebbezett a nem jogerős döntés ellen, és védence javítóintézeti elhelyezését kérte.
Szerző

Emberölés Pécsen: félmilliós nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.08.12. 16:22
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.
Egy 74 éves pécsi férfi 2019. június 28-án indult el pécsi otthonából rokonaihoz, ahonnan június 30-án kellett volna hazaérkeznie. A felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre - írja honlapján a rendőrség. A férfi holttestét 2019. július 15-én Pécsett, a Debreceni Márton utcában egy bokros területen találták meg. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a férfi halála az eltűnésének időpontjára tehető, halálát pedig idegenkezűség okozta. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 000 forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs: 8 – 16; P: 8 – 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.  
Szerző
Témák
emberölés Pécs