Megharapta a pénzügyőrt egy szerb kamionos Röszkénél

Publikálás dátuma
2019.08.13. 10:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elkövetőt három évre kiutasították Magyarország területéről.
Bíróság elé állított a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség egy szerb kamionost, aki erőszakosan lépett fel a jogszerűen intézkedő pénzügyőrrel szemben. Az ügyészség közleménye szerint még július 6-án, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Röszkei Határkirendeltségének kilépő teherforgalmában egy szerb honosságú jármű össztömege meghaladta a megengedett 7,5 tonnát, így pedig megsértette az érvényben lévő kamionstopra vonatkozó rendelkezéseket. Az ezt észlelő pénzügyőr zászlós felszólított a kamionost, hogy kísérje a szabálysértési irodába, aki ezt először megtagadta, majd az osztályvezető jelenlétében szidalmazni kezdte a pénzügyőrt. Az elkövető annak érdekében, hogy önkényesen kivonja magát az eljárás alól, megszerezte az íróasztalon elhelyezett úti okmányok között lévő útlevelét és megpróbálta elhagyni az irodát, amit a pénzügyőr igyekezett megakadályozni. A kamionos dulakodni kezdett a zászlóssal, és megharapta a sértett bal kezének mutató ujját, amivel vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. Az ügyészség őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt – aki tényre és bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett –, majd gyorsított eljárásban, 2019. augusztus 12. napján a Szegedi Járásbíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztette börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Emellett három évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett. A nyomozó ügyészség legutóbb 4 nappal ezelőtt járt el hasonló gyorsított eljárásban egy török állampolgárságú férfi és fia ellen, akik az a röszkei határátkelőn szóváltásba keveredtek egy szintén kilépésre várakozó motorossal, majd dulakodni kezdtek a jogszerűen intézkedő rendőrökkel.
Szerző
Témák
Röszke NAV

Újabb 17 kiló kábítószer került elő a múlt héten elfogott holland fiatalok autójából

Publikálás dátuma
2019.08.13. 07:54

Fotó: police.hu
Így a két holland férfinél összesen, körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt.
Múlt kedden, augusztus 6-án este fogták el a Sziget fesztivál területén a 21 és 22 éves holland fiatalokat, akiknek akkor sátrában, valamint a csomagmegőrző széfjükben közel 2700 darab ecstasy tablettát, 128 gramm - előre porciózott – marihuánát, műanyag fiolában 451 darab marihuánás cigarettát, és több száz nyomtatott árlapot találtak és foglaltak le. Utóbbiakon elérhetőségüket is megadták. Még a héten le is tartóztatták őket, írja a police.hu.
Amikor a budapesti rendőrök átkutatták a két fiatal csomagjait, találtak egy slusszkulcsot, de a két holland nem akarta elárulni, hogy hol van a hozzá tartozó autó. Mint kiderült, okkal aggódtak:
közel 4 ezer darab ecstasy tabletta, körülbelül 15 kilogramm műanyag fiolában marihuánás cigaretta, valamint a kábítószer porciózásához használatos tasakok voltak benne

- legalábbis a rendőrök ezeket találták meg, mikor az autó nyomára akadtak. Így a két holland férfinél összesen, körülbelül 100 millió forint értékű, 20 ezer adag kábítószer volt. Az eddigiek alapján akár életfogytiglant is kaphatnak.
Szerző
Témák
kábítószer
Frissítve: 2019.08.13. 07:56

Autó és motoros ütközött, tragikus baleset Rákosmentén

Publikálás dátuma
2019.08.12. 22:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A motor vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe, a Pesti utat lezárták.
Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy motoros és egy autó hétfőn este háromnegyed nyolckor Budapest XVII. kerületében, a Pesti út 346. szám előtt. A balesetben a motoros olyan súlyosan sérült, hogy életét vesztette – írja a police.hu.
A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták a Pesti utat a Nápoly utca és a Kispajtás utca között, a forgalmat a környező utcákba terelik.
Szerző