Ezentúl nem postázza automatikusan katalógusait az IKEA

Publikálás dátuma
2019.08.13. 13:08

Az áruházlánc a döntéssel kapcsolatban közölte: igyekeznek még környezetbarátabbá válni.
Idén már csak a kijelölt helyeken és rendezvényeken lehet átvenni az IKEA katalógusait, postán nem küldik el – közölte az áruházlánc. Honlapjukon úgy fogalmaztak:
„az IKEA minden téren igyekszik még környezetbarátabbá válni. Ezért nem küldünk idén katalógusokat postán, hogy azokhoz jusson el, akik igazán értékelik. Rád is vár egy példány az IKEA áruházakban, amit 2019. augusztus 15-e után vehetsz át.”

A döntésről Facebook-oldalukon is beszámoltak, egy kommentelőnek adott válaszukból pedig kiderül: bár már nem lesz elérhető az automatikus postai küldés, a weboldalon lehet majd regisztrálni, és így megkapni postai úton a katalógust.
Szerző
Témák
IKEA katalógus

A lakását Airbnb-n kiadó Varga Judit már nem kapi havi 300 ezres lakhatási támogatást az államtól

Publikálás dátuma
2019.08.13. 12:27
Varga Judit a Sziget Fesztiválon tartott előadásán
Fotó: Mónus Márton / MTI
A pénzt általában azok a vezető kormányzati tisztségviselők kapják, akiknek nincs budapesti ingatlana. Varga esetében viszont nem egészen ez volt a helyzet.
Felkerült a netre az új igazságügyi miniszter, Varga Judit vagyonnyilatkozata, amelyből kiderül, hogy már nem részesül havi 300 ezer forint juttatásban hivatali lakáshasználat címén, írja az mfor.hu. Legutóbbi vagyonnyilatkozatában - amit még a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkáraként adott le idén januárban - még szerepelt ez az összeg, amire 2018. októberétől volt jogosult.
Ezt a havi 300 ezret általában azok a vezető kormányzati tisztségviselők kapják, akiknek nincs budapesti ingatlana. Varga esetében viszont nem egészen ez a helyzet: a G7 portál írta meg idén nyáron, hogy míg a támogatást felveszi,
családjának tulajdonában van egy budapesti ingatlan, amit Airbnb-n adnak ki, ezzel pedig akkori vagyonnyilatkozata szerint körülbelül évi 4 millió forintot keres.

Ugyan a budapesti ingatlan nem Varga, hanem a férje, Magyar Péter nevén van (Varga balatonhenyei ingatlant birtokol), de a jogszabályok szerint a lakástulajdonlásnál az állami vezető házastársának lakásviszonyait is figyelembe kell venni. Magyar, a Diákhitel Központ nemrég kinevezett vezérigazgatója már korábban mondta az mfor-nak, hogy Varga már nem veszi igénybe a támogatást, ezt igazolja a friss vagyonnyilatkozat.
Szerző

Az MSZP helyi elnöke az ellenzék közös gödöllői jelöltje, leváltanák Gémesit

Publikálás dátuma
2019.08.13. 11:59
Gémesi Györgynek új kihívója akadt
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A várost csaknem harminc éve vezető független polgármesternek fideszes és ellenzéki kihívója is lesz ősszel.
Már nem csak fideszes kihívója van Gémesi Györgynek, aki csaknem harminc éve irányítja Gödöllő városát, írja az atv.hu. Miután megőrizte függetlenségét az ellenzékkel szemben, utóbbiak az MSZP-s Kovács Barnabást indítják a regnáló vezető ellenében.
Kovács mögött - aki öt évvel ezelőtt is megmérkőzött Gémesivel, de akkor alulmaradt - az MSZP mellett a DK, a Jobbik, a Párbeszéd és a Szolidaritás is felsorakozott. Utóbbin kívül mind ott lesz a szavazólapon is. Bár a tárgyalásokon részt vett a Momentum, ők végül kimaradtak a megállapodásból.
Az ellenzéki pártok korábban őt is megkeresték, de nem szerette volna feladni függetlenségét - nyilatkozta Gémesi az ATV Start műsorban. Mint mondta, az első választást leszámítva, mindig civil szervezet jelöltje volt, függetlenül az országos dolgoktól. Ezeket ugyanis – szerinte – szét lehet választani.
Tény ugyanakkor, hogy polgármesterének szándéka ellenére is érintett országos ügyekben Gödöllő. Itt volt például, hogy tavaly a hajléktalan-törvény alapján először vittek el egy embert a nincstelenségéért. Gémesi ezután élőben jelentkezett közösségi oldalán a város hajléktalanszállójából, és arra kért mindenkit, hogy a hajléktalan embereknek ne vigyenek ételt.
Nem hiszi, hogy ezzel a húzással a Fidesz malmára hajtanák a vizet, nyilatkozta Kovács Barnabás, aki polgármester-jelölt mellett a gödöllői MSZP szervezetének elnöke is. Fontosnak tartja, hogy az ellenzéknek is legyen polgármesterjelöltje, amely majd a képviselőjelölteket is felfelé húzza. 
Szerző
Frissítve: 2019.08.13. 12:38