Egy budapesti pláza vécéjében úgy összevertek egy férfit, hogy tíz nap után belehalt sérüléseibe

Publikálás dátuma
2019.08.14. 12:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két tettes időközben dicsekedni kezdett, hogy mennyire megverték az áldozatot. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellenük.
Az eset még 2017 novemberében történt, de most jutott el a vádemelésig. Az ügyészség közleménye szerint a két vádlott, egy 25 és egy 29 éves férfi ivócimborák voltak, és egy XIII. kerületi hipermarketben összetalálkoztak egy másik férfival, a sértettel. A sértett korábban több alkalommal lopott a 25 éves férfitól, aki emiatt már nem egyszer megverte. A 25 éves férfi a mellékhelyiségében számon kérte a sértettet, aki azonban ittas állapotban volt, és nem tudott a számon kérő elvárásainak megfelelően válaszolni. A fiatalabb férfi ezért bántalmazni kezdte, a sértett elesett, folyt a vére, de a terhelt nem hagyta abba a bántalmazást. A 29 éves férfi kezdetben figyelte és biztosította a mellékhelyiségben társa cselekményét, majd ő maga is bántalmazta a sértettet. Egy idő után a vádlottak felhagytak a sértett bántalmazásával, megmosdatták, majd mentőt hívtak hozzá. Mindkét vádlott megvárta a helyszínen a mentőket. A sértetten életmentő műtétet hajtottak végre, azonban a férfi tíz napon belül elhunyt. A vádlottak – amíg nem értesültek a sértett haláláról – több személynek is dicsekedtek azzal, hogy nagyon megverték a sértettet. A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlottak letartóztatásban vannak.
Szerző
Frissítve: 2019.08.14. 14:43

Óriási bírságrekord: a rendőrség még sosem szabott ki az autósoknak ennyi büntetést fél év alatt

Publikálás dátuma
2019.08.14. 11:58

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Ráadásul a hatalmas összeg 99 százalékát a gyorshajtás teszi ki.
Minden eddiginél több közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség ez év első felében a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva - tudta meg a Vezess.hu.
„2019 első félévében 9 milliárd 393 millió 95 ezer forint közigazgatási bírság kiszabására került sor”

- írta válaszul az ORFK a portál kérdésére. Tavaly ugyanebben az időszakban 8,5 milliárd, tavalyelőtt pedig 6,5 milliárd forint bírságot szabtak ki. A portál felhívja a figyelmet, hogy ezek a számok a kiszabott bírságok összegéből jöttek össze, a befizetett összegét nem közölte a rendőrség. A rekordösszeget a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat adatai alapján szabták ki, 99 százalékukat gyorshajtásért.
Szerző
Frissítve: 2019.08.14. 14:43

László pisztollyal a kézben várta a villamost

Publikálás dátuma
2019.08.13. 19:36
illusztráció
Fotó: police.hu
Felszállni azonban már nem tudott rá, mert perceken belül rendőrök vették körül.
Civil ruhás rendőrök fogták el kedd reggel azt a férfit, aki kedd reggel 7 óra körül, kezében pisztollyal álldogált a Nagyvárad téri villamosmegállóban. A fegyveres személyről bejelentés érkezett a rendőrségre, és a nyomozók a hívástól számított néhány percen  belül elfogták az illetőt – írja az Index.
A hatóság megerősítette az értesülést: mint a lap kérdésére írták, a járőrök egy 49 éves férfival, P. Lászlóval szemben intézkedtek, akinél  gázpisztolyt találtak. A férfit bevitték, és garázdaság és lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt eljárást is indítottak ellene.
Szerző