Óriási bírságrekord: a rendőrség még sosem szabott ki az autósoknak ennyi büntetést fél év alatt

Publikálás dátuma
2019.08.14. 11:58

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Ráadásul a hatalmas összeg 99 százalékát a gyorshajtás teszi ki.
Minden eddiginél több közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség ez év első felében a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva - tudta meg a Vezess.hu.
„2019 első félévében 9 milliárd 393 millió 95 ezer forint közigazgatási bírság kiszabására került sor”

- írta válaszul az ORFK a portál kérdésére. Tavaly ugyanebben az időszakban 8,5 milliárd, tavalyelőtt pedig 6,5 milliárd forint bírságot szabtak ki. A portál felhívja a figyelmet, hogy ezek a számok a kiszabott bírságok összegéből jöttek össze, a befizetett összegét nem közölte a rendőrség. A rekordösszeget a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat adatai alapján szabták ki, 99 százalékukat gyorshajtásért.
Szerző
Frissítve: 2019.08.14. 14:43

László pisztollyal a kézben várta a villamost

Publikálás dátuma
2019.08.13. 19:36
illusztráció
Fotó: police.hu
Felszállni azonban már nem tudott rá, mert perceken belül rendőrök vették körül.
Civil ruhás rendőrök fogták el kedd reggel azt a férfit, aki kedd reggel 7 óra körül, kezében pisztollyal álldogált a Nagyvárad téri villamosmegállóban. A fegyveres személyről bejelentés érkezett a rendőrségre, és a nyomozók a hívástól számított néhány percen  belül elfogták az illetőt – írja az Index.
A hatóság megerősítette az értesülést: mint a lap kérdésére írták, a járőrök egy 49 éves férfival, P. Lászlóval szemben intézkedtek, akinél  gázpisztolyt találtak. A férfit bevitték, és garázdaság és lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt eljárást is indítottak ellene.
Szerző

Gyilkosság Rákospalotán - Letartóztatták az ukrán gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2019.08.13. 18:41

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak az ukrán állampolgárnak a letartóztatását, akit a rákospalotai emberölés elkövetésével gyanúsítanak.
A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy az ukrán férfi 2019. augusztus 11-én egy XV. kerületi házban az ott tartózkodó sértettet legalább nyolc alkalommal késsel megszúrta. A sértett a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Az elsőfokú végzés szerint a bűncselekmény – bizonyítottság esetén – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta - közölte a Fővárosi Törvényszék.   A gyanúsított Magyarországon nem rendelkezik bejelentett tartózkodási hellyel, munkaviszonnyal, jövedelemmel. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a felelősségre vonás elkerülése érdekében nyomban elhagyta a fővárost, a hatóságok a magyar-ukrán határon fogták el. Menekülés közben a nála lévő tárgyi bizonyítási eszközöktől is megszabadult. Mindezekre tekintettel a gyanúsított esetében a szökés veszélye mellett annak is fennáll a lehetősége, hogy a nyomozás során még meg nem talált bizonyítékokat megsemmisítené, illetve a tanúkat befolyásolná. A bíróság 30 napra rendelte el letartóztatását. A bíróság végzését minden érintett tudomásul vette, az véglegessé vált - zárul a közlemény.
Szerző