Horvátország;tengerpart;

2019-08-14 16:08:53

Megválasztották a legjobb adriai nyaralóhelyet

44 éve minden évben teszteli az adriai tengerpart nyaralóhelyeit egy horvát turisztikai újság. A tavalyihoz hasonlóan az idei legjobbnak választott is Korčula szigetén található.

1975 óta választják meg a Večernji list cím horvát lap szakértői a horvát tengerpart legjobb nyaralóhelyeit. A Turisztikai őrjárat ellenőrei inkognitóban keresik fel az adriai tengerpart üdülőhelyeit, majd szavazással döntenek a legjobbról. Az értékelés során figyelembe veszik, hogy melyik nyaralóhely kínálja a legjobb kombinációt a strandokat, az étkezési lehetőségeket, a rendezettséget és a látképet, panorámát tekintve, valamint mérlegelik a napközbeni és az éjszakai programkínálatot is – írta a 24.hu

Az idei húsz helyszín közül a tavalyihoz hasonlóan a szintén Korčula szigetén található kisváros, Lumbarda lett a győztes. Korábban Korčula városa mellett nyert már Zadar, Dubrovnik, Split, Trogir és Vis is. 

Az indoklás szerint Lumbarda olyannak őrizte meg a környezetét, amilyet ritkán lehet ma már Horvátországban találni. „Itt magadat hallod meg, a saját gondolataidat. Rájössz, hogy nem azért élsz, hogy dolgozz, hanem azért dolgozol, hogy olyan helyeken élhess – és azt meg is engedhesd magadnak – mint Lumbarda.”