Juncker sürgős műtét miatt szakítja meg nyaralását

Publikálás dátuma
2019.08.17. 17:10
Jean-Claude Juncker
Fotó: ERIC VIDAL / AFP
Az Európai Bizottság elnökén epehólyag-eltávolító műtétet hajtanak végre.
Sürgős műtétet kell végrehajtani Jean-Claude Junckeren, az Európai Bizottság (EB) elnökén - szúrta ki az EB közleményét a Napi.hu. Juncker épp Ausztriában töltötte vakációját, de azt egészségügyi okok miatt meg kellett szakítania.
Az elnököt visszavitték Luxemburgba, ahol epehólyag-eltávolító műtétet hajtanak végre rajta.
Szerző

Holtan találták a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt hegymászót

Publikálás dátuma
2019.08.17. 15:14

Fotó: Facebook/Török Zsolt
45 éves volt.
Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót - közölte a Digi24 hírtelevízió. Az Aradon.ro aradi hírportál közlése szerint a 45 éves hegymászó három nappal ezelőtt indult el a Fogarasi-havasokba, hogy megmássza a 2535 méter magas Negoj (Negoiu) csúcsot. Napok óta nem adott életjelt magáról, ezért a családja riasztotta a hatóságokat. A hegyi mentők több csapata és egy helikopter is a keresésére indult szombaton. Testét a Negoj csúcs alatt, egy szakadékban találták meg. Adrian David a Szeben megyei hegyi mentők vezetője valószínűnek tartotta, hogy Török Zsolt a Negoj meredek oldalán a mélybe zuhant. Török Zsolt az egyik legeredményesebb romániai hegymászó volt. Ő vezette 2013-ban azt a romániai expedíciót, amely felvitte a román zászlót a Himalájában a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Máig ez a romániai alpinizmus egyik legnagyobb teljesítménye.  2015 tavaszán a Mount Everest megmászására készült, amikor az április 25-i nepáli földrengés által előidézett lavina az alaptáborban hagyott sátrát és teljes felszerelését elsodorta, ezért le kellett mondania a csúcs meghódításáról. Az általa vezetett romániai csapat tavaly októberben feljutott a Mount Everest szomszédságában álló 7161 méter magas Pumori-csúcsra. A csúcson mínusz 27 fokban, több mint száz kilométer/órás széllökések közepette bontották ki az Erdély és Románia egyesülése centenáriumi jelképével is ellátott román zászlót, melyet a román védelmi minisztériumtól kaptak. Ezt követően Mihai Fifor akkori védelmi miniszter, jelenlegi miniszterelnök-helyettes a román védelmi tárca érdemérmét adta át neki Románia jó hírének a terjesztéséért.
Témák
hegymászó
Frissítve: 2019.08.17. 15:22
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.