Két kamion frontálisan karambolozott Kecskemétnél (videó)

Publikálás dátuma
2019.08.18. 10:39

Fotó: Police.hu
Brutális volt az ütközés, iszonyú szerencse, hogy senki sem halt meg.
Egy autó fedélzeti kamerája felvette, ahogy két kamion frontálisan ütközött össze Kecskemét közelében - adta hírül a Police.hu. A baleset még csütörtökön történt az 52-es számú főút 13-as kilométerénél. A két sofőr könnyebb sérülésekkel úszta meg.
Szerző
Témák
baleset kamion
Frissítve: 2019.08.18. 15:20

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülő Veszprém megyében

Publikálás dátuma
2019.08.18. 10:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két utas időben el tudta hagyni a gépet.
Felszállását követően nem sokkal lezuhant és kigyulladt egy kisrepülőgép Tótvázsony külterületén, Kövesgyűr puszta mellett. A két utas időben el tudta hagyni a gépet – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A helyszínre a tótvázsonyi önkéntes és a veszprémi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik egy vízsugárral és egy habsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet. Jelenleg az utómunkálatokat végzik.
Szerző

Epilepsziás beteget élesztettek újra egy Budapestre tartó repülőn

Publikálás dátuma
2019.08.18. 08:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Utaskísérő mentett életet, aztán egy orvos is előkerült a gépen.
Közleményt adott ki a Wizz Air, amely szerint egy utas rosszul lett az egyik Spanyolországból Budapestre tartó járatukon, de az utaskísérők gyors és professzionális fellépésével sikerült megmenteni az életét. Az érintett utas tíz perccel a leszállás megkezdése előtt lett rosszul a kabin hátsó részében. A személyzet rögtön a segítségére sietett, és megállapította, hogy epilepsziás roham tüneteit mutatja, majd pedig megszűnt a légzése. Az egyik utaskísérő – kiképzésének megfelelően – azonnal megpróbálta újraéleszteni az utast, ám az utas állkapcsának izmai begörcsöltek. Az utaskísérő egy határozott mozdulattal szabaddá tette a légutakat, így az utas újra lélegezni kezdett, és magához tért. A kapitány eközben intézkedett, hogy Budapesten szakértő orvosi segítség várja a járatot, illetve a fedélzeten is volt egy orvos, aki a kapitány kérésére bekapcsolódott az ellátásba. Az utasnak a személyzet oxigénmaszkot is biztosított. Miután a repülőgép leszállt Budapesten, az utas az orvosi segítséggel és családjával együtt elhagyta a fedélzetet.
Szerző
Frissítve: 2019.08.18. 19:47