Előfizetés

Kigyulladt egy hétemeletes ferencvárosi tömbház, hetvenöt tűzoltó dolgozott az oltáson - Fotók!

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.08.19. 13:18

Fotó: Koncz Márton / Népszava
A lángok átterjedtek a szomszédos lakóházra is, a tüzet csak estére sikerült eloltani.
Tűz ütött ki egy hétemeletes lakóépület tetején, a főváros IX. kerületében hétfőn - közölte dél körül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a Soroksári út és az Ipar utca sarkán égő házhoz.
Délután egykor már arról tájékoztatott a katasztrófavédelem: a lángok átterjedtek a szomszédos lakóház tetőszerkezetére, ezért a társhatóságokkal közösen megkezdték a környező lakások kiürítését. Fél háromkor pedig már arról írtak:
2400 négyzetméteren ég a tetőszerkezet, elhúzódó oltásra kell számítani.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kora délután azt közölte: 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjárművel, köztük 5 magasból mentő gépjárművel dolgozik a helyszínen. Több vízsugárral, több oldalról oltottak. A lángok terjedését délutánra sikerült megfékeznie a tűzoltóknak, és
végül este hétre oltották el a tüzet.

Este már csak az utómunkálatok zajlanak, 40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a környéken az egészségügyi határértéket meghaladó arányban nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben.
Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, az ügyben folyik a tűzvizsgálat.
Az önkormányzat idő közben arról döntött, az érintett két épület mintegy 220 lakója számára szükségszállást nyit.

Égő lakásából mentettek ki egy nőt a csepeli rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.19. 11:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűz a XXI. kerületben, a Kossuth Lajos utcában keletkezett.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. augusztus 19-én 7 óra 39 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Budapesten, a XXI. kerületben, a Kossuth Lajos utcában egy lakásban tűz keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a lakásba bejutottak és onnan egy nőt hoztak ki - írja a honlapján a rendőrség.    Az 54 éves nőt és a két járőrt a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták, majd füstmérgezés gyanújával kórházba vitték.  

Hódolója végezhette ki egy mécsessel a 300 éves barcsi tölgyet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.19. 07:44

Fotó: Wikipedia / Zerind
A fát 1942-ben nyilvánították védetté, törzsének kerülete 2015-ben elérte a 7 métert.
Teljes útzár mellett dolgoztak a tűzoltók a Patkó Bandi fájának nevezett védett kocsányostölgy oltásán Barcs és Darány között, írja a hvg.hu. Folyamatosan locsolták, de a matuzsálem belülről égett, így végül csak csonkolással lehetett megfékezni a tüzet.
Arról nem szól a hír, hogy mi okozhatta a tüzet, de a Vadász-Szó-Tár közösségi oldal tudni véli: azt írják, a Somogy megyei város nevezetességének számító fát
"óvták, gondozták, sok ember látogatta mindaddig, amíg egy idióta baromnak az jutott az eszébe, hogy mécsest tesz a fába és meggyújtja".

A fát 1942-ben nyilvánították védetté, törzsének kerülete 2015-ben elérte a 7 métert. A tölgy névadója Patkó Bandi a térség legendás betyárja volt.