Ferencvárosi tűz: a lakók már visszatérhettek, két emelet vált lakhatatlanná

Publikálás dátuma
2019.08.21. 08:31
A kép még az oltás idején, hétfőn készült
Fotó: Koncz Márton / Népszava
Áram még nincs, és a Soroksári út egy részé is lezárva marad, amíg a tűzoltók biztosítják a tetőt - ez akár két napig is eltarthat.
Saját felelősségre visszaengedték a lakókat abba a budapesti Soroksári úti társasházba, amelyiknek hétfőn égett le a tetőszerkezete, írja az atv.hu. Ugyan ezt még aznap este megtehették, de a tetőn még másnap is dolgoztak a tűzoltók. Napokig nincs áramszolgáltatás sem az épületben.
A tűz összesen 189 lakást érintett, a lakók között pedig sok külföldi is volt.

A két legfelső szint lakói azonban csak legfontosabb értékeiket hozhatták ki - már ami megmaradt azokból -, mert azok az ingatlanok lakhatatlanná váltak. A tűz mellett - ami kétszer is újjáéledt oltás közben, így nehezítve a tűzoltók dolgát - a víz is jelentős károkat okozott.
Az épület Soroksári út felőli oldala a legveszélyesebb, mert a cserepek bármikor az útra zuhanhatnak. A soroksári út ezen szakasza addig lezárva marad, amíg a tűzoltók biztosítják a tetőt - ez akár két napig is eltarthat.
A ferencvárosi polgármester híradónknak megerősítette, nincsenek gyújtogatásra utaló jelek.
Szerző
Témák
tűzeset

Balesetben meghalt egy motoros Tamási és Iregszemcse között

Publikálás dátuma
2019.08.20. 12:36
Illusztráció
Fotó: police.hu
Felborult motorjával, majd egy autóbusz alá esett egy motoros a 65-ös úton, Tamási és Iregszemcse között, az 53 éves férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.. Búsné Hepp Gyöngyvér hozzátette: a baleset az út 52-es kilométerénél, a Siófok felé vezető sávban történt. A helyszínelés ideje alatt fél pályán, rendőri irányítás mellett halad a forgalom.
Szerző
Témák
motoros baleset

A főtéren késeltek halálra egy férfit Polgáron

Publikálás dátuma
2019.08.20. 07:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tetteset a helyszínen elfogták.
Megöltek egy embert Polgáron hétfő este - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. Azt írták, hogy a férfi a főtéren szórakozott, amikor haragosa odalépett hozzá és egy késsel többször megszúrta. A sértett a kórházba szállítása közben meghalt. A rendőrök a helyszínen elfogták a támadót, egy 38 éves polgári férfit. Őrizetbe vették és kihallgatták, emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást.
Szerző
Témák
gyilkosság