Fuvocsics az első fordulóban búcsúzott a US Openen

Publikálás dátuma
2019.08.26. 21:06

Fotó: GLYN KIRK / AFP
A magyar játékos a hétfői játéknapon öt szettben kikapott a grúz Nikoloz Baszilasvilitől.
Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A nyíregyházi teniszező az első szettet még magabiztos játékkal nyerte, riválisa azonban ezt követően fordított és a végső siker közelébe került. A negyedik felvonás közepén aztán újra a magyar játékos ragadta magához a kezdeményezést és egyenlített, a mindent eldöntő ötödik játszmában pedig rögtön brékelt. Baszilasvili azonban visszavette az adogatását (3:3), Fucsovics következő szervájánál is övé lett a játék, és a folytatásban már nem hibázott, így 3 óra 41 perc után lezárta az összecsapást. A két játékosnak ez volt idén az ötödik egymás elleni összecsapása, a 27 éves Baszilasvili a májusi római salakpályás sikerét követően másodszor nyert. Fucsovics 2016, 2017 és tavaly után negyedszer is a főtábla első fordulójában búcsúzott New Yorkban. A US Openen egyesben így már csak Babos Tímea érdekelt a magyarok közül, ő a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro ellen kezd kedden.

Eredmény:

Férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért): Nikoloz Baszilasvili (grúz, 17.)-Fucsovics Márton 3:6, 6:4, 6:2, 3:6, 6:3

Szerző

Rasszista szurkolók, balhé a pályán - 10 milliós bírságot kapott a Honvéd

Publikálás dátuma
2019.08.26. 19:44

Fotó: Bogdan Danescu / MTI
Az UEFA a Craiovával sem bánt kesztyűs kézzel, a román klub büntetése kétszer súlyosabb.
Közel 10 millió forintnyi euróra és részleges stadionbezárásra büntette a Honvédot az UEFA, mint arról a klub honlapján beszámol. A labdarúgó szövetség etikai bizottsága a Craiova elleni meccsen, Romániában történteket tárgyalta.
Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésen a Honvédnak 4000 helyet kell lezárnia, ahová nem jöhetnek be a szurkolók. A pénzbírság összege pontosan 30 250 euró: 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt kell fizessenek, 5250-et a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért. A Honvéd emlékeztetett rá, ez az eljárás nem azonos a klubnak azzal a fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértek az UEFA-tól a Romániában történtek miatt. Mint írták "erről egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást."
A kispesti együttes tizenegyes-párbajban bukta el az El-selejtezős párharcot, az augusztus 1-jén rendezett romániai visszavágó 120. percében. Miközben a játékosok egymással balhéztak, még a játékvezető közvetlen közelében is felrobbant egy pályára bedobott hanggránát - emiatt több mint fél órát állt a játék. A Honvéd óvást nyújtott be a mérkőzés után, ezt az UEFA elutasította, a kispestiek azonban fellebbeztek.
A Craiova 60 ezer eurós pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől, amely akkor arról is döntött, hogy a román együttesnek három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. A román csapat a harmadik fordulóban az AEK Athénnal szemben búcsúzott.

Nagy Ádám is Rossi keretében

Publikálás dátuma
2019.08.26. 18:24

Fotó: Molnár Ádám
Bár nincs még száz százalékos állapotban, Nagy Ádámot is behívta a Montenegró elleni szeptember 5-iki barátságos mérkőzésre és a négy nappal később Szlovákiával szemben sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre készülő bő keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány.
A szakember Nagy beválogatását azzal indokolta, hogy az orvosok szerint van esély a középpályás felépülésére a szlovákok elleni összecsapásra. Visszakerül a keretbe két korábbi sérült, Lang Ádám és Sallai Roland. 
„Ezúttal is ugyanazon szempontok alapján állítottuk össze a keretet, mint eddig bármikor, és persze azt is figyelembe vettük, hogy már kialakult egy csapat, amely bizonyított, így az eddigi összetételen nagyokat változtatni badarság lenne – mondta sajtótájékoztatóján Rossi. – Vannak, akik már hetek óta játszanak, de vannak olyanok is, akik például csak a múlt hétvégén kezdték meg a bajnoki szereplésüket. A korábban elért győzelmeink csak abban az esetben maradnak értékesek, ha Szlovákia ellen is megszerezzük a három pontot.” 
A kapitány elképzelhetőnek tartja, hogy a Montenegróban sorra kerülő barátságos találkozón több játékost is kipróbál, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Azt azonban kiemelte a szakember, hogy ezen a találkozón is fontos a jó eredmény elérése. 

Rájuk számít a kapitány

Rossi huszonhat tagú bő keretének a névsora: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Kovácsik Ádám - kapusok.  Baráth Botond, Bese Barnabás, Ferenczi János, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Gazdag Dániel, Holman Dávid, Kleinheisler László, Kovács István, Nagy Ádám,  Pátkai Máté, Sigér Dávid, Szoboszlai Dominik, Dzsudzsák Balázs, Holender Filip, Nagy Dominik, Németh Krisztián, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Roland - mezőnyjátékosok.

Szerző