Részegen hortyogó betörőt talált kanapéján a hazaérkező tulaj

Publikálás dátuma
2019.08.28. 18:28
illusztráció
Fotó: Shutter
A vádlottat az sem hatotta meg különösen, hogy két betörése során már elkapták, sőt, bíróság elé állították – harmadszorra is szerencsét próbált.
Nem túl tehetséges, de legalább kitartó – ennyit biztosan el lehet mondani arról a férfiról, aki a vád szerint néhány héten belül három betörést is elkövetett Érden, és mindháromszor lebukott.
A hajléktalanként élő vádlott augusztus elején érkezett a városba: mivel sem pénze, sem jövedelme nem volt, a lopással próbálkozott, augusztus 8-án pedig kerítésen átmászva, ablakot benyomva betört egy helyi házba. Az ingatlanból hangszórót, laptopot vitt el a szintén a házból zsákmányolt edzőcipőben; a ház azonban megtetszhetett neki, hiszen másnap visszatért. E
Ekkor megitta az összes talált whiskyt és pálinkát, bekapcsolta a tévét és ledőlt egy kicsit a kanapéra. A hazatérő tulajdonos már így talált rá

- egyből értesítette a rendőröket, akik a több mint 50 ezer forintos értékű zsákmányt is lefoglalták a vádlottól.
A betörőt ekkor még nem vették őrizetbe, amit ki is használt: augusztus 14-én egy másik házba tört be, ahonnan szerszámgépeket akart elvinni. Csakhogy jelzett az ingatlan riasztója, a helyszínre siető vagyonőr pedig elfogta és a rendőrök érkezéséig visszatartotta a tolvajt. A férfit ekkor már bíróság elé is állították: Az Érdi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, lopás és más bűncselekmény emelt vádat ellene, az Érdi Járásbíróság 2019. augusztus 16-án pedig a vádaknak helyt adva másfél év, végre hajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte őt. Ez azonban még mindig nem jelentett tényleges fogságot; talán nem is meglepő, hogy egy hét sem telt el a próbaidőből, amikor a vádlottat ismét elkapták – ezúttal építési anyagokat gyűjtögetett egy porta teraszáról, amikor tetten érték. Újabb gyorsított eljárás következett, és a járásbíróság ezúttal 10 hónap letöltendő börtönre ítélte a férfit; biztos, ami biztos, harmadszorra már le is tartóztatták. 
Szerző

Hármas karambol, egy idős nő meghalt Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.08.28. 15:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Böszörményi úton történt a tragikus kimenetelű baleset, többen megsérültek.
Halálos baleset történt szerdán délben Debrecenben: három személyautó ütközött eddig ismeretlen okból a 35-ös főút Böszörményi úti szakaszán. A karambol után a mentőszolgálat munkatársai három sérültet kórházba vittek, azonban az egyik autó 71 éves sofőrje azonban olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítása után életét vesztette.
A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére félpályás útzárat rendeltek el a főút 78. kilométerszelvényében, délután kettő körül azonban feloldották a korlátozást -írja a police.hu.
Szerző

Nőket sorozatosan zaklató őrmester ellen emeltek vádat

Publikálás dátuma
2019.08.28. 11:12

Fotó: Shutterstock
Két fiatalkorú és négy felnőtt korú nő előtt mutogatta magát autójából, tettét be is ismerte.
Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emeltek vádat egy katona ellen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán. A közlemény szerint a hivatásos őrmester, tiszthelyettes tavaly decemberben és idén januárban több Komárom-Esztergom megyei településen követett el szeméremsértést, úgy, hogy
autójából útba igazítást kért a sértettektől, miközben a nemi szervét mutatva önkielégítő mozdulatokat végzett.

A katona a mintegy két hónap alatt két fiatalkorú és négy felnőtt korú - köztük egy várandós - nő előtt mutogatta magát szeméremsértő módon.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a katonát, aki beismerte tettét. Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottra tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést és - mivel méltatlanná vált rendfokozat viselésére - katonai büntetésként lefokozást szabjon ki.