Előfizetés

Disney-mesébe illő útmutatást kapott Karácsony Isztambul ellenzéki főpolgármesterétől

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.28. 19:12
Ekrem Imamoglu (bal) és Karácsony Gergely megbeszélése az iszambuli városházán
Fotó: Facebook/ Karácsony Gergely
A szeretet legyőzi a zsarnokságot – ezzel a bölcsességgel gazdagodva tért vissza Tarlós kihívója a török nagyvárosból.
„Isztambul a magyar rezsimre sokban hasonlító erőszakos, illiberális hatalommal szemben a változásra szavazott, kezébe vette a sorsát, ezzel reményt adott minden szabadságszerető embernek” - írta a Facebookon Karácsony Gergely, miután találkozott Isztambul főpolgármesterével, Ekrem Imamogluval; a posztot a 444.hu szúrta ki. „A szeretet legyőzi a zsarnokságot, mert nem megosztja, hanem összehozza az embereket. Ezt az útmutatást kaptam ma Ekrem İmamoğlutól, Isztambul főpolgármesterétől” - írta az ellenzéki főpolgármester-jelölt, és hozzátette: „Tanulságos beszélgetés volt, megtisztelő a támogatása!” 
A találkozóról a Sövcü című török ellenzéki lap is beszámolt, mint írják; a két politikus az isztambuli városházán találkozott: mint írják, Budapesten élénk figyelemmel követték az isztambuli főpolgármester-választás folyamatát, az ellenzéki győzelem pedig a remény forrása lehet a magyar fővárosban. Ha Isztambulban lehetőség volt komoly változások elérésére, akkor erre Budapesten is megvan az esély – idézték Karácsony helyi nyilatkozatát.

Újra jár a kisföldalatti

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.28. 16:26

Fotó: Stuart Black / AFP
Korábban a teljes vonalon leállt a forgalom, pótlóbuszok szállították az utasokat.
Leállt az M1-es metró, vagyis a kisföldalatti: a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán jelentette be korábban, hogy műszaki hiba miatt teljes vonalon leállítják a kéregvasút közlekedését, és az utasokat pótlóbuszok szállítják a Vörösmarty tér és a Mexikói út között.
Mint az Index megjegyzi, Legutóbb július elején történt hasonló a kisföldalattin. Akkor pályahiba miatt az Oktogon és a Deák tér között zárták le az M1-est. 

"Viszlát a sitten, Döbrögi!" - ezt láthatja most Orbán a fényűzően puritán kolostorból

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.08.28. 15:58

Fotó: Urfi Péter / 444.hu
Nem finomkodtak a miniszterelnök hivatala előtt sátrazó tüntetők.
Ez az üzenet biztosan eljut a címzetthez: „Viszlát a sitten, Döbrögi!”- üzeni öles betűkkel a felirat a Szent György téren felállított sátor falán, ráadásul az utolsó három karakter az ismert O1G-rövidítést formázza, a nagyobb hatás kedvéért.
A Orbánnak szánt mondatot – melyet a 444.hu szúrt ki először – Kossuth tériek nevű, Szabó Gábor Tuareg vezette csoport írta ki sátruk falára. A mintegy tízfős csapat a miniszterelnök Várba költözése ellen tiltakozik, ami nem új, de mindig aktuális téma – tekintve, hogy
a Karmelita kolostor átalakítási költsége elérheti a 25-30 milliárd forintot, a beruházás szükségszerűségét pedig semmi sem indokolja.

Tuaregék sátrának másik oldala már a járókelőknek, turistáknak üzen: Szavazz és számolj! Október 13” - írják, utalva a közelgő önkormányzati választásokra. A helyszínen készített további fotókat a 444.hu oldalán nézhetik meg.