Hunvald György;összefogás;

2019-08-29 21:19:53

Hunvald nem lép vissza, hiába kéri erre az ellenzéki együttműködés

A Lokálpatrióták válaszoltak Karácsonyék levelére.

A Népszava is lehozta: a 24.hu információi szerint közös levelet írt Budapesten mind a 23 kerületben együttműködő ellenzéki tömb Hunvald Györgynek, hogy rábírják arra, ne induljon az októberi választásokon polgármesterjelöltként. Azért menekülőutat is felajánlottak Hunvaldnak, ha nem indul Erzsébetváros polgármesteri székéért, akkor kapna egy egyéni önkormányzati képviselői helyet a közgyűlésben.

Most Hunvald György tette ki saját Facebook-oldalára azt a levelet, amit Lokálpatrióták aláírással láttak el, és az áll benne, hogy a szervezet, amelynek színeiben Hunvald elindul a polgármesteri székért, úgy döntött, nem lépteti vissza az egykori szocialista kerületi polgármestert.

A levél első része arról szól, hogy a négy aláíró - Niedermüller Péter, Gy. Németh Erzsébet, Karácsony Gergely, Molnár Zsolt - szerintük nem képviseli egyöntetűen a budapesti együttműködést, sőt azt írják, valószínűleg nem szóltak az Összefogás tagjainak arról, hogy visszaléptetnék Hunvaldot.

Mint írták, "a Lokálpatrióták nem azért indulnak, hogy Hunvald György kapjon egy körzetet, hanem azért, hogy azt a programot, amelyet képviselünk és amiben hiszünk, a következő önkormányzati ciklusban közösen megvalósítsuk".

Majd közlik, hogy nem lépnek vissza sem a képviselőjelöltjeik, sem pedig a polgármesterjelöltjük, aki, ugye, Hunvald György. De íme az egész levél: