Teniszpályákhoz lopta a villanyt és a gázt 13 éven át egy pécsi sportegyesület vezetője

Publikálás dátuma
2019.09.05. 09:53

Fotó: Shutterstock
Négy teniszpályát lefedő, nagy energiafogyasztású légtartásos sátrat üzemeltetett így, de a lakására is jutott a vád szerint a lopott szolgáltatásból.
Közel 130 millió forintos veszteséget okozott az áram- és a gázszolgáltatónak egy fedett teniszpályákat üzemeltető pécsi vállalkozó, ezért lopás miatt vádat emelt ellene a Pécsi Járási Ügyészség - közölte a vádhatóság. A pécsi férfivel szemben egyebek mellett különösen nagy értékre elkövetett lopás a vád, mert
a gyanú szerint 2003 és 2016 között a gázszolgáltatónak 62 millió, míg az áramszolgáltatónak 67 millió forint kárt okozott jogosulatlan vételezéssel.

A közlemény szerint a férfi egy pécsi sportegyesület vezetőjeként annak telephelyén és a mellette fekvő lakásán a villamosáram- és gázfogyasztásmérő állását megváltoztatta, majd ennek leplezésére a mérőórákra hamis zárópecsétet tett. A sporttelepen négy teniszpályát lefedő, nagy energiafogyasztású légtartásos sátrat üzemeltetett.
A férfi által elkövetett bűncselekmények 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.

Lóval együtt borult csatornába egy lovaskocsi a 47-es főúton

Publikálás dátuma
2019.09.04. 19:49
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tűzoltók, mentők is érkeztek a csökmői baleset helyszínére.
Csatornába borult egy lovaskocsi a 47-es főút 65-ös kilométerszelvényénél, Csökmő térségében – tudatta szerda este közleményében a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem. 
Az egyik ló elszabadult, a másik a csatornába került. A szeghalmi hivatásos tűzoltók mindkét állatot befogták, a balesethez a mentők is érkeztek. Arra a beszámoló nem tér ki, hogya kocsi vezetője vagy az állatok megsérültek volna. 
Szerző
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.