Tűz, jöjj velem: lángba borította a parkolót egy férfi Nyíregyházán (galéria)

Publikálás dátuma
2019.09.09. 15:39

Fotó: police.hu
A huszonéves férfi egymás után három autót és egy motort gyújtott fel – maga sem tudja, miért.
Lángok fényére ébredhettek hétfőn hajnalban egy nyíregyházi társasház lakói: fáklyaként lobogtak a parkolóban álló autók és a közeli konténerek. 
A tüzet a police.hu cikke szerint egy 27 éves fényeslitkei férfi okozta: a gyanúsított előbb egy kismotort gyújtott fel, amiről a lángok átterjedtek a két, közelben parkoló személyautóra is. A férfi ennyivel azonban nem érte be, felgyújtott még egy autót, majd három szemeteskonténert. Bár a tüzet a riasztott tűzoltók perceken belül megfékezték, az okozott kár így is meghaladja a négymillió forintot a rendőrség szerint.
A tűz után a feltételezett elkövetőt is gyorsan megfékezték, a férfit még a helyszín közelében kapták el a rendőrök, majd a helyi kapitányságra vitték. Az őrizetbe vett gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett, bár azt maga sem tudta megmondani, miért kezdett gyújtogatni
Szerző

Egy mulatozó brit trappolt végig a mentősök autóin szombaton - elfogták a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.09.09. 14:35

Fotó: Országos Mentőszolgálat
A BFRK külön nyomozócsoportot állított fel a felkutatására.
Szombat reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a budapesti Markó utcában a mentőállomás előtt több, ott dolgozó autóját megrongáltak. Az Országos Mentőszolgálat szerint
az éjjel szolgálatban lévő mentősök közül sokan csak reggel szembesültek az autóikban esett milliós kárral.

Az esetet követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el és Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot állított fel az elkövető felkutatására, írja a rendőrök közleménye. Előbb megállapították, hogy aznap hajnalban
egy arra járó 14 fős társaság egyik tagja követte el a rongálást, aki az autók tetején végigsétált.

Aztán a nyomozócsoport azonosította és hétfőn, 11 óra 25 perckor Budapesten, a Wesselényi és az Akácfa utca kereszteződésénél elfogta a férfit. A brit állampolgárságú férfi elszámoltatása és őrizetbe vétele folyamatban van.
Szerző

Az életfogytiglan kevés: Győrkös ítéletének súlyosbításáért fellebbezett az ügyész

Publikálás dátuma
2019.09.09. 09:38

Fotó: Varga György / MTI
A büntetés céljait nem elégíti ki, ha a bőnyi rendőrgyilkosság elkövetője előtt a lehető leghamarabb megnyílik a feltételes szabadságra bocsátás esélye.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a bőnyi rendőrgyilkosság ügyben az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a több ember életét veszélyeztetve minősítő körülmény megállapítását és a vádlott büntetésének súlyosítását, ezen belül a feltételes szabadságra bocsátás esedékességének későbbi időpontban kimondását indítványozza, derül ki az ügyészség közleményéből.
Győrkös István, a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet 78 éves alapítója 2016-ban lőtt agyon egy rendőrt. A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a házkutatást vezető, a fegyvert észlelő, a lövések elől kitérni próbáló, a gépkarabély csőtorkolatától 30-80 cm közötti távolságra lévő rendőralezredesre három lövésből álló sorozatot adott le, amely lövések közül az egyik a sértettet a fején eltalálva megölte.
A vádlottat júniusban hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját pedig 25 évben állapította meg.
Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosabb minősítés és a büntetés súlyosítás érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete túlnyomórészt törvényes és megalapozott, de a vádlott terhére további minősítő körülmény is róható, és a büntetés céljait nem elégíti ki, ha - a bíróság által is elismerten kivételesen nagy tárgyi súlyú bűncselekményért a társadalomra nagy veszélyt jelentő - vádlottal szemben kiszabandó életfogytig tartó szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás esélye a lehető legkorábbi időpontban megnyílik.
Szerző