Egy mulatozó brit trappolt végig a mentősök autóin szombaton - elfogták a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.09.09. 14:35

Fotó: Országos Mentőszolgálat
A BFRK külön nyomozócsoportot állított fel a felkutatására.
Szombat reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a budapesti Markó utcában a mentőállomás előtt több, ott dolgozó autóját megrongáltak. Az Országos Mentőszolgálat szerint
az éjjel szolgálatban lévő mentősök közül sokan csak reggel szembesültek az autóikban esett milliós kárral.

Az esetet követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el és Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot állított fel az elkövető felkutatására, írja a rendőrök közleménye. Előbb megállapították, hogy aznap hajnalban
egy arra járó 14 fős társaság egyik tagja követte el a rongálást, aki az autók tetején végigsétált.

Aztán a nyomozócsoport azonosította és hétfőn, 11 óra 25 perckor Budapesten, a Wesselényi és az Akácfa utca kereszteződésénél elfogta a férfit. A brit állampolgárságú férfi elszámoltatása és őrizetbe vétele folyamatban van.
Szerző

Az életfogytiglan kevés: Győrkös ítéletének súlyosbításáért fellebbezett az ügyész

Publikálás dátuma
2019.09.09. 09:38

Fotó: Varga György / MTI
A büntetés céljait nem elégíti ki, ha a bőnyi rendőrgyilkosság elkövetője előtt a lehető leghamarabb megnyílik a feltételes szabadságra bocsátás esélye.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a bőnyi rendőrgyilkosság ügyben az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a több ember életét veszélyeztetve minősítő körülmény megállapítását és a vádlott büntetésének súlyosítását, ezen belül a feltételes szabadságra bocsátás esedékességének későbbi időpontban kimondását indítványozza, derül ki az ügyészség közleményéből.
Győrkös István, a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet 78 éves alapítója 2016-ban lőtt agyon egy rendőrt. A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a házkutatást vezető, a fegyvert észlelő, a lövések elől kitérni próbáló, a gépkarabély csőtorkolatától 30-80 cm közötti távolságra lévő rendőralezredesre három lövésből álló sorozatot adott le, amely lövések közül az egyik a sértettet a fején eltalálva megölte.
A vádlottat júniusban hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját pedig 25 évben állapította meg.
Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosabb minősítés és a büntetés súlyosítás érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete túlnyomórészt törvényes és megalapozott, de a vádlott terhére további minősítő körülmény is róható, és a büntetés céljait nem elégíti ki, ha - a bíróság által is elismerten kivételesen nagy tárgyi súlyú bűncselekményért a társadalomra nagy veszélyt jelentő - vádlottal szemben kiszabandó életfogytig tartó szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás esélye a lehető legkorábbi időpontban megnyílik.
Szerző

80 milliót fizetett drogokért egy férfi, mégsem őt vitték el a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.09.09. 07:37

Fotó: police.hu
Hiába fektetett kábítószerbe, a 60 ezer megvett bogyó épp úgy hamis volt, mint a 6 kiló 100 százalékos kokain.
Bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás egy biozonyos F. László és társai ellen. A 36 éves férfi öt társával együtt a nyáron összesen 103 millió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott.
Először június elején sikerült rávenniük a sértettet, hogy az állítólagos drog-bizniszbe befektessen. Budapestre csalták, és 15 millió forintot vettek át tőle 60 ezer kábítószernek beállított „bogyó” beszerzésére. A látszat kedvéért F. László bűntársaival a drogvásárlást eljátszatta, amit közben telefonon közvetített a tokaji férfinak.
Később egy külföldről érkező 180 milliós „drogszállítmány” éjszakai átvételét színlelték. Még a police.hu is azt írja, profin rendezték meg a 37-es főúthoz szervezett átadást. Ez alkalommal – hogy a sértett figyelmét tompítsák – rávették, hogy kábító hatású szert is fogyasszon. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot fizetett, majd a közelben „megtalálták” a kábítószert, amit a bűnszervezet tagjai előre odakészítettek.
6 darab – egyenként egy kilós – lefóliázott, lisztes csomagot állítottak össze, amiből a sértett előtt próbaadagot vettek, majd azt mondták, hogy az anyag 100 százalékos tisztaságú kokain.

Júliusban újabb három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, pedig már a 45 milliót is 26-án fizette ki. Így az állítólagos drogüzlettel összesen 80 millió forinttal károsították meg. A nyomozás azt is megállapította, hogy F. László 2019 júliusát megelőzően már kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól: saját – kitalált – tartozása miatt zálogba került autóinak kiváltására kérte a pénzt. A sértettől így
összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi, nagyobb részben bűntársai segítségével.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg. F. László a bűntársainak milliós fizetséget adott közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.
A hatóságok múlt csütörtökön csaptak le a bűnszervezetre. Négy embert elfogtak, egy ötödik szökésben van. A bűnözői csoport tagjainak otthonaiban 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, illetve ingóságokat.
Szerző
Témák
csalás