Szolnok;önkormányzati lakás;Szalay Ferenc;

2,6 milliós átlagáron osztogatja a lakásokat a szolnoki fideszes önkormányzat

Két év alatt 40 lakást adtak el, és Szalay Ferenc polgármester szerint nem minősül közérdekű adatnak, hogy milyen értékbecslés után állapították meg a rendkívül kedvező árakat.

A 24.hu információja szerint Kozák Ferenc, a Lungo Drom Szolnoki prominense, Farkas Flórián volt ORÖ-elnök, fideszes képviselő régi szövetségese volt az egyike azoknak a lakásbérlőknek, akiknek a fideszes vezetésű város eladta az általuk bérelt önkormányzati tulajdonú lakást. Kozák - aki a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként jelenleg is központi szereplő a választási felkészülésben - egy 76 nézetméteres, két és fél szobás ingatlant bérelt a Megyeháza szomszédságában. 

És a belvárosi, Tisza-parti lakásért mindössze 4,1 millió forintos bruttó árat kért az önkormányzat.

Pedig Szolnok belvárosában jelenleg 25-35 millió forintnál olcsóbban nem nagyon lehet 70-80 négyzetméter közötti lakást találni. De a szerződés szerint az önkormányzat eredetileg is csak 4,6 millió forintban határozta meg az ingatlan forgalmi értékét, aztán még ebből is tett félmilliós engedményt a bérlő értéknövelő beruházásaira hivatkozva. Azt, hogy Kozák kiváló üzletet csinált, mi sem jelzi jobban, mint hogy azonnal továbbértékesítette a lakást.

Szalay Ferenc polgármester fideszes önkormányzata két év alatt negyven lakást értékesített a bennük lakó bérlőknek, mint ezt az ellenzék közös polgármester-jelöltjének, Radócz Zoltánnak sikerült megtudnia. Voltak, akik Kozák Ferencnél is szerencsésebbek voltak:

a két év alatt értékesített lakások átlagára ugyanis alig haladta meg a 2,6 millió forintot.

Az önkormányzat sem a szerencsések neveit, sem azt nem volt hajlandó elárulni, milyen értékbecslések alapján határozta meg a szokatlanul alacsony árakat. Állítják, ez utóbbi nem is minősül közérdekű adatnak. Radócz ezért pert is indított az önkormányzat ellen, ami folyamatban van.