Motorcsónak-világbajnok lett Havas Attila

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:43

Fotó: Havas Attila / Facebook
A magyar motorcsónakos a Hydro GP F-500-as világbajnoki sorozatot nyerte meg.
A Magyar Motorcsónak Szövetség keddi közleményét idézi az MTI: Havas Attila győzött az öt versenyhétvégéből álló sorozat borettói nyitányán május végén, majd ugyancsak Olaszországban, San Nazzaróban tovább növelte előnyét.
A világbajnok Havas Attila narancssárga mellényben, zászlóval
Fotó: Havas Attila / Facebook
Az ezt követő svédországi és ukrajnai viadalokon is megőrizte első helyét, a múlt hétvégén pedig Csehországban, Jedovnicében tette biztossá vb-címét. Ugyanebben a sorozatban Csákó Ferenc kilencedikként zárta a sorozatot.
Szerző
Frissítve: 2019.09.10. 19:44

Orbán Viktor szerint elszúrtuk a szlovákok elleni meccset

Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:17

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Hozzátette: a kiélezett helyzetekben a szlovák válogatott jobb volt.
A helyszínen izgulta végig a hétfői magyar-szlovák Eb-selejtezőt Orbán Viktor is. A szlovákok 2-1-es győzelmét hozó mérkőzés után a miniszterelnök a TA3 szlovák hírcsatornának mondta el a véleményét, ezt pedig az Nso.hu szemlézte. Orbán egyértelműen fogalmazott:
"Hát, elszúrtuk. Oda-vissza megvertek bennünket a szlovákok, ehhez nem lehet semmit sem hozzátenni."

A lap szerint így folytatta: "Az ilyen mérkőzések a pályán dőlnek el kiélezett helyzetekben, és a kiélezett helyzetekben Önök, vagyis a szlovák válogatott jobb volt." A szlovák csatornának Andrej Danko szlovák házelnök is nyilatkozott, ő is a helyszínen drukkolt a csapatának, és köszönetet mondott az atmoszféráért, Orbán Viktornak.
Szerző

„Ma mindent sötéten látok” – Megszólalt Rossi a Szlovákia elleni meccs után

Publikálás dátuma
2019.09.10. 15:33
A mentális felkészülésre is nagy hangsúlyt fektet Marco Rossi
Fotó: Molnár Ádám
Marco Rossi tisztában van azzal, hogy a szlováktoktól elszenvedett vereség (1-2) után nagyon nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak az Eb-selejtezők hátralévő három fordulójában. A jövőt a meccs után sötéten látta.
„A vereség ellenére elismerés jár a játékosaimnak, mert jól játszottunk, sőt talán jobban is játszottunk a szlovákoknál” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki úgy vélte: több lehetőségük adódott, mint ellenfelüknek, de amíg ezeket a magyar válogatott nem tudta értékesíteni, addig a vendégek kihasználták helyzeteiket. „Bizonyítottuk, hogy felérünk a szlovák válogatotthoz, de balszerencsések voltunk, a játékvezetői döntésekben és a sérülések terén is. Lovrencsics kényszerű cseréje után Nagy Ádámot is le kellett hoznunk, emellett Kleinheisler is cserét kért, és a végén Sallai is jelezte, hogy gondjai vannak. Sajnos éppen azt a két mérkőzést veszítettünk el, amelyek megnyerésére leginkább számítottunk.”
A válogatott jövőjével kapcsolatban Marco Rossi elmondta: nem szabad feladni továbbjutási reményeket: „Igyekszünk bizonyítani a következő mérkőzéseken. Innen nagyon nehéz lesz, de hinnünk kell magunkban. Nincs minden veszve, még akkor sem, ha ma mindent sötéten látok és így vannak ezzel a játékosaim is” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány.
Szoboszlai Dominik, a válogatott egyetlen góljának szerzője a távirati irodának elmondta: boldog, hogy már a válogatottban is gólt lőtt, de ennek a vereség miatt mégsem tud annyira örülni. Lovrencsics Gergő, akit sérülés miatt az első félidőben le kellett cserélni, kijelentette: „Fel kell emelni a fejünket, sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben. Volt, amikor sikerült odaszögeznünk őket a kapujuk elé” – mondta Lovrencsics, aki szerint a mostani vereséggel sokkal nehezebb lesz kivívniuk az Európa-bajnoki részvételt, de „még nincs veszve semmi.”
Baráth Botond, akit a lefújás után állított ki a játékvezető, az okokról szólva azt nyilatkozta: megkérdezte a játékvezetőt, „Miért volt ilyen kényelmes?” „Az első szlovák gól lesről született, utána nekünk mindenért sárga lapot osztogatott, rájuk az új szabályok sem vonatkoztak, elrugdosták a labdákat, én meg elvesztettem a fejemet. Kipécézett magának, alig várta, hogy sárgát adhasson. Biztos nem voltam szimpatikus neki.”
A csereként beállt Holender Filip szerint a továbbjutás szempontjából még „minden nyitva van”, a következő találkozókon is nyugodtan kell játszaniuk. A csapat hozzáállásáról így vélekedett: „Mindent beleadtunk, azt gondolom, ez látszott is.” A magyar válogatott legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország ellen játszik.
Szerző