Előfizetés

Orbán Viktor szerint elszúrtuk a szlovákok elleni meccset

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:17

Fotó: Koncz Márton / Népszava
Hozzátette: a kiélezett helyzetekben a szlovák válogatott jobb volt.
A helyszínen izgulta végig a hétfői magyar-szlovák Eb-selejtezőt Orbán Viktor is. A szlovákok 2-1-es győzelmét hozó mérkőzés után a miniszterelnök a TA3 szlovák hírcsatornának mondta el a véleményét, ezt pedig az Nso.hu szemlézte. Orbán egyértelműen fogalmazott:
"Hát, elszúrtuk. Oda-vissza megvertek bennünket a szlovákok, ehhez nem lehet semmit sem hozzátenni."

A lap szerint így folytatta: "Az ilyen mérkőzések a pályán dőlnek el kiélezett helyzetekben, és a kiélezett helyzetekben Önök, vagyis a szlovák válogatott jobb volt." A szlovák csatornának Andrej Danko szlovák házelnök is nyilatkozott, ő is a helyszínen drukkolt a csapatának, és köszönetet mondott az atmoszféráért, Orbán Viktornak.

Vegyészek segítenek az ápolóknak

G.E.
Publikálás dátuma
2019.09.10. 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egészségügyi szakdolgozók ma egy fillérrel sem keresnek többet, mint a júliustól életbe lépett állítólagos béremelés előtt – állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke hozzájuk is eljuttatott bérpapírok alapján.
Székely Tamás közleményben ajánlotta fel saját jogászaik segítségét azoknak, akiket hátrányosan érint a kormány és a Cser Ágnes EDDSZ elnök, Éger István orvoskamarai vezető, valamint Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke által aláírt bérmegállapodás. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnökeként is dolgozó vezető kijelentette: nincs valós érdekvédelem az egészségügyben. A vegyészek segítsége nem példa nélküli az egészségügyben. Korábban az egri Markhot Ferenc Kórház majdnem 700 dolgozójának harcolták ki sikeresen az elmaradt cafetériapénzek kifizetését az érdekvédők által megfogalmazott egységes bírósági keresetekkel.

Egy füst alatt tüntették ki az MTVA-t, az MTI-t, a Hír TV-t és a Mediaworksöt a parlamentben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.10. 18:55
Bartal Tímea, az M1 határon túli tudósítója átveszi az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Pályáztak az Érték és Minőség Nagydíjra, meg is kapták.
Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat kapott
  • az MTVA határon túli tudósítói hálózatának alkotógárdája,
  • az MTI hírszolgáltatásának alkotógárdája,
  • a Hír TV alkotógárdája
  • és a MédiaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztősége
- írja az MTI. A parlamentben megtartott keddi átadóünnepségen ott volt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, valamint Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj alapítója.
Ráthy Sándor, az MTI vezető szerkesztője vette át az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíját
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A pályázati rendszerben kiosztott elismerések sora - amelyek mindegyike a nagydíj egy-egy mellékdíja, csak nívódíjnak hívják őket - böngészésért kiállt, hát böngésszenek, a Kommunikációért Nívódíjon felül az alábbiakat osztották ki: - Vállalkozási Nívódíj a Deka Union Kft-nek. - Életmű Díj (poszthumusz) Lődi Lászlóné lakkfesték ipari szakmérnöknek, a Poli-Farbe Kft. szaktanácsadójának. - Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíj a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-nek. - Innovációért Nívódíj a Szatmári Konzervgyár Kft-nek. - Innovációs Vezető Nívódíj Mészáros Antalnak, a CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatójának. - Digitalizációért Nívódíj az Oktatási Hivatalnak. - Az Év Felfedezettje a Mag-Log Transport Kft. lett. - Kárpát Hazáért Nívódíj a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának és Simó Klárának, a Transilvanum Alapítvány elnökének. - Kárpát Hazáért Életmű Díj Végh László szociológusnak, politológusnak, a somorjai Bibliotheca Hungarica könyvtár létrehozójának. A pályázat kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt.