Két jó barát vonulhat börtönbe, mert füvet termesztettek, eladták, és testvériesen osztoztak a hasznon

Publikálás dátuma
2019.09.11. 14:26
Illusztráció: IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library
Egyikőjük még szívott is belőle.
Nem jogerősen négy, valamint négy és fél év fegyházra ítélt a Fővárosi Törvényszék két fóti kannabisztermesztőt és -kereskedőt - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-t. A két barát 2016 szeptemberétől 2017 februárjáig közösen termesztette és tárolta a kannabisznövényt. A belőle nyert drogot eladták, a bevételen egyenlő arányban osztoztak. A másodrendű vádlott maga is fogyasztott a kábítószerből. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott esetében a büntetés súlyosbításáért fellebbezett. Mindkét férfi védője téves tényállás és minősítés miatt, valamint a büntetés enyhítéséért fellebbezett, a másodrendű vádlotté pedig az ítélet hatályon kívül helyezését is kérte. 
Szerző

Kamion gázolta halálra egy motor utasát Zuglóban

Publikálás dátuma
2019.09.11. 14:04

Fotó: police.hu
Egy kereszteződésben történt a tragikus baleset, az áldozat a helyszínen életét vesztette.
Halálra gázolták egy motorkerékpár utasát szerda délben Budapest XIV. kerületében, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében – mondta az MTI-nek Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csécsi  tájékoztatása szerint egy kamion ütötte el a baleset áldozatát.  Mint a BKK Facebook-oldalán beszámolt róla, a  helyszíni szemle miatt egy órán át pótlóbusz helyettesítette a 80A trolibuszt, és elterelték a forgalmat, a közlekedés rendje azonban már helyre állt. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.11. 14:27

Törött sörösüveggel próbálták elvágni egy nő nyakát Dunaújvárosban

Publikálás dátuma
2019.09.11. 12:05
A verekedés helyszínén lefoglalt sörösüvegdarab, mint bűnjel
Fotó: police.hu
A gyanúsított az áldozat barátja, a nőnek végül sikerült kiszabadítania magát szorításából.
Élettársi vita fajult gyilkossági kísérletté vasárnap este Dunaújvárosban, az esetről a támadást csak lélekjelenléte miatt túlélő áldozat számolt be a rendőrségnek. Mint elmondta, barátjával egy lépcsőház előtt veszekedtek, az őrjöngő férfi pedig egy törött sörösüveg nyakrészével  megvágta a nő arcát. Ezután dulakodni kezdtek, és mindketten a földre kerültek, miközben a támadó szorongatta barátnőjét, és a szilánkkal próbálta elvágni a nyakát.
A nőnek egy óvatlan pillanatban sikerült kiszabadulnia, majd elmenekülnie a helyszínről. Ezután rögtön bejelentést tett a rendőrségen, a Fejér megyei nyomozók pedig a hívástól számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt - tudatta police.hu. A 40 éves újszentmargiti férfit a helyi kapitányságon őrizetbe vették, majd a szakértői vélemények és tanúmeghallgatások alapján emberölési kísérlet gyanújával indítottak ellene eljárást. Mivel a rendőrség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését is, a gyanúsított valószínűleg hosszabb ideig rács mögött maradhat.
Szerző