Áram sem volt a budafoki utcákon Gyula füves barlangja miatt (videó)

Publikálás dátuma
2019.09.12. 08:13
Több száz tő kender nőtt a ventillátorral álcázott álfal mögött
Fotó: Police.hu
A gombatenyésztéssel foglalkozó férfi stikában kannabiszt is termesztett – lopott árammal, aminek viszont a környék látta kárát.
Évek óta folyhatott a fűtermesztés egy budafoki pincészetben, amire kedden csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A gyanúsított, F. Gyula gombatermesztőként dolgozott, és az ingatlanjához tartozó barlangrendszerben laskagomba termősorokat nevelgetett. 
A mészkőbe vájt pincelabirintusnak azonban volt egy titkos, bár nem túl jól leplezett szekciója is: egy ventillátorral is álcázott álfal mögött 400 négyzetméteren termett a marihuána – a férfi 386 tő, szüretelés álló növényt gondozott a gombaültetvény mögött. 
 A gyanúsított figyelmeztette a házkutatást végző nyomozókat, hogy vegyenek fel légzőkészüléket, mert a laskagomba spórája megbetegítheti őket; a spóra valóban gondokat okozhat, de a cél itt inkább az volt, hogy a rendőrök ne érezzék meg a marihuána átható szagát.  Ha a szag nem is, az álfal mögé vezető szellőzőcsövek és a pincében tartott digitális mérlegek azért eléggé árulkodóak lehettek, a nyomozók pedig  meg is találták a profin felszerelt ültetvényt.
A nagy energiaigényű füvészkertet a 41 éves gombatermesztő z villanyórát megkerülve, lopott árammal fűtötte és szellőztette – ez viszont komoly áramkimaradásokat okozhatott a körzetben a rendőrség szerint. F. Gyula ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás: a férfit őrizetbe vették és kihallgatták, a nyomozók pedig kezdeményezték letartóztatásának elrendelését is. 
Szerző

Halálos baleset – Villanyoszlopnak ütközött, majd árokba borult egy autó Ásotthalomnál

Publikálás dátuma
2019.09.12. 06:53

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Egy ember életét vesztette és ketten megsérültek az 55-ös főúton történt balesetben.
Kisodródott, villanyoszlopnak ütközött, majd árokba borult egy autó csütörtök hajnalban, 3 óra körül az 55-ös számú főúton, Ásotthalom közelében. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek – írja a police.hu. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére félpályás útlezárásra és rendőri forgalomirányításra lehet számítani az érintett útszakaszon. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.12. 09:27

Hat országnak sem kell Ahmed H., ezért meghosszabbította idegenrendészeti őrizetét a bíróság

Publikálás dátuma
2019.09.11. 18:07

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Hiába utasították ki Magyarországról, H-t sehol sem fogadják.
2019. november 14-ig hosszabbította meg a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét a Nyírbátori Járásbíróság, így a szír férfi egyelőre Magyarországon marad. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, augusztus 27-én a magyar hatóságok ismét megkeresték a ciprusi hatóságokat a külföldi állampolgár visszavétele érdekében, de válasz még nem érkezett a megkeresésre. A kedden meghozott döntés szerint a bíróság megállapította, hogy a kiutasítás végrehajtásához szükséges okmányok beszerzése a külföldi hatóságok eljárása miatt húzódik el. A sajtószóvivő azt írta, az elmúlt hónapokban a magyar hatóságok felvették a kapcsolatot minden olyan állammal, amelyhez az elítéltnek valamilyen kötődése van, mint például Ciprus, Németország, Szíria, Szerbia, Anglia és Horvátország. Eddig egyik ország sem járult hozzá az elítélt átvételéhez, ő pedig megtagadta annak az okmányigénylő adatlapnak a kitöltését, ami úti okmánnyal történő ellátásához szükséges lenne - közölte Resán Dalma. A szír férfit a Szegedi Törvényszék 2018. szeptember 20-án terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt öt év börtönbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarország területéről. A szabadságvesztésbe beszámították Ahmed H. letartóztatásban töltött, csaknem három éves idejét. Idén januárban a férfit - negyven hónap letöltését követően - feltételes szabadságra bocsátották, azonban ténylegesen nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt elrendelte az idegenrendészeti őrizetét, amit a bíróság azóta rendszeresen meghosszabbít.
Szerző
Témák
Ahmed H őrizet