Rengeteget kereshettek dílerkedéssel a Szigeten elfogott holland fiatalok

Publikálás dátuma
2019.09.13. 17:24

Fotó: police.hu
Letartóztatásuk elrendelése óta a bizonyítékok köre jelentősen bővült.
Meghosszabbították a letartóztatását annak a két holland fiatalnak, akiket még a Sziget fesztivál közben fogtak el a rendőrök több mint 17 kilogrammnyi, 100 millió forint értékű kábítószerrel - derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből. Ennek apropóján árultak el részleteket arról, hogy mi minden derült ki a nyomozás során. Azt írják,
azt, hogy valamin ügyködnek a gyanúsítottak, a szigetes biztonsági őrök vették észre; ők aztán a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen feltartóztatták őket.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak jövedelmi viszonyai, életvitele és megtakarításai még a lefoglalt kábítószer beszerzésére sem nyújthattak fedezetet. Az elkövetés jelentős szervezésre, anyagi ráfordításra utaló jegyei megalapozottan vetik fel azt, hogy
a gyanúsítottak a megélhetésüket legalább részben kábítószer-kereskedelemből biztosították, így esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az elsőfokú végzés szerint a gyanúsítottak kizárólag a Sziget Fesztiválra érkeztek Budapestre, Magyarországon lakóhellyel, személyes kapcsolatokkal és kötöttségekkel nem rendelkeznek. Figyelemmel erre és a bűncselekmény bizonyítottsága esetén kiszabható büntetés nagyságára, megalapozottan feltehető, hogy a terheltek jelenléte a büntetőeljárás során kizárólag a kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható. A nyomozás folyamatban van, amelynek fő célja jelenleg a bizonyítékok befolyástól mentes összegyűjtése. Ráadásul a kábítószer-ügyekhez is "jelentős közérdek fűződik" - mindezekre tekintettel döntött a bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról. A végzés nem végleges.
A két fiatal cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Letartóztatásuk elrendelése óta a bizonyítékok köre jelentősen bővült, a terhükre rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja tovább erősödött.
Szerző
Témák
kábítószer
Frissítve: 2019.09.13. 17:32

A Parlament felrobbantásával fenyegetett egy részeg utas, mert nem jutott neki ülőhely a vonaton

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:48
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A Keleti Pályaudvaron rendőrök várták.
A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki az „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött utazás közben, egy vasúti kocsiban. Az ügyészség közleménye szerint a vádlott még június elején a tatabányai vasútállomáson, ittas állapotban felszállt a Sopronból Budapest, Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity szerelvény egyik kocsijába. A vonat elindulása után, még Tatabánya területén
bement az egyik fülkébe, ahol nem jutott számára ülőhely, és azt mondta, hogy „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy ő terrorista, robbantani fog a belvárosban és a Parlamenttel kezdi.

Szavai félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és intézkedtek vele szemben. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.
Szerző

Zuglói vonatgázolás: válságos állapotban van az elütött nő, a rendőrség vizsgálja a balesetet

Publikálás dátuma
2019.09.13. 13:46
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett.
Csütörtökön délután, 13 óra 38 perckor egy tehervonat elütött egy fiatal nőt Zugló megállóhelyen. A balesettel kapcsolatban rendőrségi vizsgálat van folyamatban – közölte a Mávinform. A vasúttársaság azt írta, hogy a baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen következett be. A kivitelezés miatt a szakaszon sebességkorlátozás van érvényben, 80 km/óra helyett 40 km/órával mehetnek a vonatok. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett. Hozzátették, hogy a peronfelújítás során a biztonsági sáv a jelenleg érvényes szabályok szerint a meglévő, régi 80 cm-ről 110 cm-re emelkedik. A baleset helyszínén ennek a biztonsági sávnak a növelése már megtörtént, hiszen ezen a részen a vállalkozó már befejezte a felújítást. A peronon a csúcsidőn kívül történt baleset időpontjában néhány utas várakozott csupán, a hangos utastájékoztató rendszeren a vonat érkezése előtt 3-5 perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át.

Továbbra is válságos állapotban van a fiatal nő

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese közleményében azt írta: csütörtökön 14 óra 40 perckor vittek be a mentők egy fiatal nőt súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. A sérültet az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos. (MTI) 

Szerző
Témák
Zugló gázolás