Meghalt Terry Black

Publikálás dátuma
2019.09.16. 20:00
Terry Black 71 éves korában hunyt el
Fotó: Terry Black/ Facebook.
A 71 éves előadóművészt egy szívműtét után, Münchenben érte a halál
Elhunyt a Terry Black művésznéven ismertté vált Rácz Károly -írja a Blikk, az acnews.hu-ra hivatkozva. A 71 éves előadóművész halálhírét fia, Dániel is megerősítette a két lapnak.
Terry Black még szeptember 13-án számolt be a közösségi oldalán Münchenben végzett, jól sikerült szívműtétjéről. A Blikk úgy tudja, hozzátartozói a későbbiekben bővebb tájékoztatást is adnak a történtekről.
Szerző

Beomlott egy támfal a Budai Vár egyik utcája alatt

Publikálás dátuma
2019.09.16. 19:48

Fotó: olvasói fotó / Népszava
Építési engedély nélkül kezdték vájni a Logodi utca alatti telket, a munka közben megcsúszott egy támfal.
Beomlott az I. kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett - tájékoztatta a Budavári Önkormányzat hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint a közterület-felügyelet munkatársai azt vették észre, hogy az ingatlant a Logodi utca felőli oldalon megtámasztó támfal egy részen megsérült, illetve leomlott. Mivel a munkák esetleges leállíttatására, a veszélyhelyzet elhárítására az építésfelügyelet jogosult, a Budavári Önkormányzat az I. kerületi kormányhivataltól azonnali intézkedést kért. A tulajdonos a területen építkezni szeretne, ezért előzetes régészeti feltárásba kezdett. Ennek engedélyezése és felügyelete szintén a kormányhivatal hatásköre. 
A telek tulajdonosa mostanáig nem kért építési engedélyt, így a terv az I. kerületi polgármesteri hivatal számára ismeretlen - írták.

Az eset információink szerint hétfőn kora délután történhetett. Egy olvasónk fényképet is küldött a helyszínről, amin egy markoló épp egy kis földmunkagépet emel ki az építési területről – alattuk pedig a támfal romjai láthatóak. Úgy tudjuk, hogy az omlás után több teherautó jelent meg a helyszínen, és földet töltöttek az omlás helyszínére. 
Szerző

Halottak is aláírtak a Mi Hazánk és a Munkáspárt jelöltjeinek Zuglóban

Publikálás dátuma
2019.09.16. 19:25

Fotó: Shutterstock
A nyilvánvaló visszaélések ellenére a jelölteteket azért nyilvántartásba vették.
Halottak aláírásait találták a Munkáspárt és a Mi Hazánk több jelöltjének aláírási ívein – írja az Index, a zuglói Helyi Választási Bizottság vezetőjének, Papp Imrének beszámolójára hivatkozva. Papp  szerint az aláírástevők között több személy „passzív státuszra került” a választói névjegyzékben. A HVI alappal feltételezi azt is, hogy  ezen ajánlástevők az aláírás időpontja előtt elhunytak. A választási bizottság ezekben az ügyekben feljelentést tett, de a jelölteket ettől függetlenül nyilvántartásba vették.
Minderről a zuglói Helyi Választási Bizottság szeptember 10-én írt jegyzőkönyve tanúskodik, amelyre Várnai László, a Civil Zuglóért Egyesület zuglói polgármesterjelöltje blogbejegyzésben hívta fel a figyelmet.  
Várnai úgy véli, a halottak aláírásai csupán a jéghegy csúcsát jelentik, és erős a gyanú arra, hogy intézményesen másolták az aláírásokat. Ám az adminisztrátorok olyan adatokat kaptak valahonnan, amelyekbe pechükre halottak is bekerültek.

 Várnai szerint hiába tesz feljelentést a HVI, ha az érintett jelöltek így is indulhatnak az önkormányzati választáson. 
Várnai László az LMP színeiben lett Zugló képviselője, ám 2013-ban a párt kizárta soraiból, miután az a vád érte, hogy bántalmazta volt élettársát. Várnait garázdaságért 2017-ben ítélték el az ügy kapcsán. A kerületet 2014 óta vezető Karácsony Gergellyel sem volt felhőtlen a viszonya. A főpolgármester-jelölt nyáron közölte, hogy elismeri ugyan Várnai képviselői tevékenységét, de nem tartja alkalmasnak egy 22 milliárd forintos költségvetésű kerület vezetésére, már csak azért sem, mert bántalmazta volt élettársát. Várnai ezt visszautasította azzal, hogy bántalmazásért, családon belüli erőszakért nem ítélték el, de nem is vádolták meg, utcai veszekedésről volt szó, ezért is volt elítélésének jogcíme garázdaság. „Lehet egymás habitusát elemezni, bizony én sokkal kevesebb korrupcióra hunytam volna szemet, mint ő, aki Zugló érdekével szemben a karrierjét tartotta szem előtt. Ha nem így teszi ma Zugló kevesebb parkolási botránnyal, megbundázott egypályázós közbeszerzéssel, a kevesebb elszivárgó pénz okán viszont több felújított intézménnyel rendelkezik” 
– írta korábban a 444.hu-nak küldött levelében. A Munkáspárt és a Mi Hazánk támogató ívein látható, halottaktól származó aláírások ügyében  az Index zuglói HVI-hez fordult, ám még nem kaptak választ. 
Szerző