Előfizetés

Pikó Andráséknak adott igazat a Fővárosi Választási Bizottság

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.17. 12:56

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Ezzel felülbírálták a VIII. kerületi választási iroda Fidesznek kedvező döntését.
Nem lehet kimondani a választási jogsértést mindössze két, feltételes módú újságcikk alapján – így döntött, és ezzel Pikó Andráséknak adott igazat a Fővárosi Választási Bizottság (FVB). A döntésről elsőként az Azonnali számolt be, később pedig Pikó András a Facebook-oldalán közölte: az FVB elfogadta az érvelésüket, két újságcikk nem bizonyíték a jogsértésre. Vagyis a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a helyi testület határozatát, és elutasította Kocsis Mátéék kifogását. „Az FVB hozzánk hasonlóan úgy látta: a választási jogsértés megállapításához nem szolgálhat kellő bizonyítékul két, feltételezéseken alapuló újságcikk, ráadásul a Helyi Választási Bizottság önhatalmúan változtatta meg a kormánypárti kifogás jogalapját.” 

Ingyen pörkölt, ingyen sztrádamatrica: Lengyel nem veszi fel a kesztyűt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.17. 11:45

A nyugdíjasoknak ingyen pörköltet adnak, minden városlakót gulyásozásra hívnak, az időseknek hajójegyet ígérnek, minden siófokinak ingyen sztrádamatricát – heves kampányba kezdett a Fidesz, hogy visszaszerezze Siófok öt éve elveszített vezetését a független, de ötpárti ellenzéki és civil támogatással újrainduló Lengyel Róberttől.
Egészen szürreális irányt kezd venni a kampány Siófokon az ingyen etetéssel-itatással és a csengő-bongó ígéretekkel, legalábbis a Fidesz részéről. Hosszú évek óta téma a déli elkerülő út hiánya, nyáron gyakran az elviselhetetlenség határáig fokozódnak a dugók a siófoki belvárosban. Az új Sió-híddal együtt tervezett állami beruházásnak 2014-ben már kivitelezője is volt, a Simicska-féle Közgép, ám az építkezés 2015-ös megkezdése előtt váratlanul pénzhiányra hivatkozva a szaktárca elállt a beruházástól – kis idő múlva következett a G-nap, Simicska és Orbán összeveszése… Siófok azóta is az elkerülő útra vár, öt éve is elhangzott az ígéret a Fidesz részről, ma már csak ingyen sztrádamatricát ígérnek a siófokiaknak az út elkészültéig – akiknek azonban ez nem oldaná meg a problémáját, az autópálya ugyanis nem tudja kiváltani az elkerülő utat, megszüntetni a belvárosi dugókat. „Nem szállok be az ígéretlicitbe – mondta Lengyel Róbert polgármester. – Mi, a Becsülettel Siófokért Egyesület csapata, nem vágunk marhát, disznót, nem hívunk "rendszerbarát" fellépőket sem. Sőt, Siófok „pénzeszsákjaitól” sem várunk „háttértámogatásokat", igaz, nem is ígérünk nekik semmit a város kontójára a jövőre nézve…Mi krumpli helyett tisztességet, pörkölt helyett becsületet, fellépő sztárok helyett korrekt választási programot kínálunk a siófokiaknak. Amúgy meg kicsit deja vu érzésem van. A 2014-es kampány idején kígyózó sorok álltak a városháza előtt a százmilliós nagyságrendben vásárolt és ingyen osztogatott okostelefonokért. Amikor megválasztottak, első dolgom volt leállítani ezt az esztelen pénzpocsékolást…” Lengyel amondó, a Fidesz által sztrádamatricákra szánt pénzt ő például inkább az óvodák felújítási programjának folytatására, a máig földes, vagy murvás utak szilárd burkolatúvá tételére, vagy a közvilágítás fejlesztésre fordítaná. „S szerintem nyugdíjasaink is inkább vágynak rendszeres jó szóra, vagy egy amolyan olvasós, zenehallgatós, beszélgetős, kulturális programos nappali intézményre, mintsem könyöradományokra...”

Négymilliárdért árulja az állam azt a kórházépületet, amiben Csányi magánkórháza működik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.17. 11:25

Fotó: Benedek Sás / Budai Egészségközpont/Facebook
Elárverezi az állam azt a budai kórházépületet, amelyben jelenleg Csányi Sándor kórháza működik - írja a Napi. A lap szerint a Királyhágó utcai épületre keddtől lehet licitálni, a kikiáltási ár 4 milliárd forint. Az épület vagyonkezelője korábban a Honvédelmi Minisztérium volt, de a Budai Egészségközpont Kft. havi másfél millió forintért kibérelte az ingatlant. Az épületre elővásárlási joga van a XII. kerületi önkormányzatnak, bár a Napi nem tartja életszerűnek, hogy az önkormányzat vásárolná meg az ingatlant. Lehetséges vevőként adott maga Csányi, aki 2017 óta tulajdonos a Budai Egészségközpontban, amely tavaly 7,4 milliárd forintos bevétel mellett 428 millió forint profitot termelt.