Tiborcz István;ingatlanüzlet;BDPST Zrt.;

Ujjlenyomattal lehet bejutni a Tiborcz-cég Andrássy úti luxuslakásába

Orbán Viktor vejének vállalkozása csak úgy ontja a főként ingatlanüzlettel foglalkozó kft-ket, amelyek legalább 6,8 milliárdnyi hitelt vettek fel projektjeikre.

Új céget hozott létre szeptember elején a Tiborcz István nevével fémjelzett BDPST –DFP-Parkingot. Ezzel már 17-re nőtt a Tiborcz érdekeltséghez köthető vállalatok száma, amik szinte mind ingatlanvásárlással és értékesítéssel foglalkoznak, írja a hvg.hu.

A portál ennek apropóján arról is beszámol, hogy a vállalkozáscsoport megvett egy palotaszintet az Andrássy úton; erről eddig sok mindent nem lehetett tudni, de a BDPST holnapjáról kiderül, hogy egy 

480 négyzetméteres luxuslakást csináltak belőle, 8 szobával, 4 fürdőszobával, ujjlenyomatos belépő rendszerrel, és egy komplett okosrendszerrel.

Ott van továbbá a majdnem 3 ezer négyzetméteres turai kastély, amit hosszú távon rendezvényhelyszínként és szállodaként hasznosítanának, "ugyanakkor az épület és a kastélypark nyílt napokon látogatható lesz a nagyközönség számára is."

Utolsó, honlapjukon is feltüntetett projektjük pedig az 5631 négyzetméter alapterületű, Szabadság téri Adria-palota, amelynek egy jelentős részét ugyancsak megvásárolták, a palotából irodák, üzlethelyiségek és lakások lesznek.

A BDPST projektjeinek egy bizonyos részét hitelből finanszírozzák. Az Átlátszó korábban azt írta, a turai Schossberger-kastélyrekonstrukciót menedzselő TRA Real Estates Kft. három szerződés alapján jutott 1,9 milliárd forinthoz a Gránit Banktól. A hvg.hu újra megnézte a nyilvántartást, és azt találta, hogy szeptember elején ehhez jött még egy újabb 550 miliós hitel, ugyanonnan. Az Andrássy úti palotaszintet rejtő Downtown Development szintén felvett 400 millió forint kölcsönt a Gránit Banktól. A Dorottya-ház megvásárlásával kapcsolatos projektre ezen felül 4 milliárd forintot adott a Takarékbank. Ez így egyben pedig 6,85 milliárd forintot jelent. 

Itt pedig a Tiborcz-cégek listája:

1. IBC Real Estate

2. IBC-Projekt

3. BDPST

4. G2G

5. TRA Real Estate (Turai Kastély)

6. Downtown Development (Andrássy úti palotaszint)

7. Bellevue Development

8. Bellavista Apartments

9. BDPST Ingatlanfejlesztő

10. Z18 Ingatlanhasznosító

11. DFP-Parking

12. Longoria Holding

13. BDPST Hotel

14. BPA 116

15. Dorottya Investments (Dorottya-ház)

16. Hotel VSGRD

17. Bár-Co