Előfizetés

Hatszáz gyerek imádkozott a „nemzet vezetőiért” a Parlamentben

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2019.09.21. 20:25
A nemzet vezetőiért imádkozó gyereksereg a Parlamentben
Fotó: Kovács Attila / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Új szintre lépett és keresztényi köntöst öltött a politikai pedofília: Soltész Miklós államtitkárral több száz gyermek imádkozott az Orbán-kormányért.
Időutazást élhetett meg az, aki szombaton az Országházban járt, Soltész Miklós egyházügyi államtitkár ugyanis a Horthy-korszakot megidéző produkciót mutatott be hatszáz gyerek társaságában a Parlamentben. Az MTI beszámolója szerint a gyerekek „a nemzetért, vezetőiért, a kereszténységért” imádkoztak – magyarán, az Orbán-kormányért és az épp jelenlévő Soltész Miklósért is. 
Mint később kiderült, a közös ima annak apropóján történt, hogy újraindulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve. A gyerekek előbb a Szent István Bazilikában vettek részt a misén, ezután keresték fel a Parlamentet.

Legyetek papok, szerzetesek!

Soltész államtitkár itt arra biztatta a fiatalokat, hogy a felnőtt korra felelősségtudattal készüljenek, először is saját magukért.  Ha ezt meg tudják tanulni, magukévá tudják tenni, akkor 
nagyszerű tagjai lehetnek mind a magyar nemzetnek, mind a kereszténységnek, mind pedig a saját családjuknak: édesapák, édesanyák, vezetők, tanítók, sőt remélhetőleg minél többen papok, szerzetesek

– fogalmazott Soltész. Az államtitkár arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyenek büszkék a Szent Koronára, a Parlamentre, valamint vállalják fel a keresztény életmódot, ezzel ugyanis nem veszítenek semmit, sőt rengeteget nyernek. Mindez bőven kimerítheti a  politikai pedofília fogalmát, vagyis azt a jelenséget, amikor politikusok gyerekekkel szerepelnek a nagyobb népszerűség kedvéért – ráadásul itt nem a politikus látogatott el az iskolába, hanem egy iskolányi gyereket vittek el hozzá, hogy a kicsik a nemzet vezetőit éltessék. Mindezt azonban büntetlenül teheti meg az Orbán-kabinet: maga Székely László alapjogi biztos sem tudott igazán mit mondani arra, hogy kormánypárti politikusok rendszeresen biodíszletként használnak gyerekeket kampányaikban. A szombati tömegmegmozdulást – három héttel az önkormányzati választások előtt – pedig nehezen lehetne másnak nevezni, mint kampányeseménynek.

Ima a politikusokért, a Gyermek Jézus oltalma alatt

 A Pápai Missziós Művek honlapja szerint a Szent Gyermekség Műve – másképpen a Missziós Gyermekek Társasága – annak a vágynak köszönheti nevét, hogy a Gyermek Jézus az oltalma alá helyezi őket. Meg van győződve arról, hogy a gyermekek szellemi és társadalmi erőt jelenthetnek a világ igazi átformálásában.    A Szent Gyermekség Műve 1843-ban alakult meg, gyorsan meggyökerezett a magyar társadalomban is. A lendületes missziós nevelési munka 1948-ban, az egyházi szervezetek betiltásával teljesen megszűnt, csupán 2009-ben született újra – olvasható a honlapon.  

Ötös lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

MTI
Publikálás dátuma
2019.09.21. 20:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 35 (harmincöt) 59 (ötvenkilenc) 74 (hetvennégy) 83 (nyolcvanhárom) 89 (nyolcvankilenc) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 20 darab, nyereményük egyenként 2.628.560 forint; 3 találatos szelvény 1.926 darab, nyereményük egyenként 29.115 forint; 2 találatos szelvény 57.296 darab, nyereményük egyenként 2.140 forint.

Derült, meleg idővel búcsúzik a hét, de aztán jön a fordulat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.21. 18:22
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Jövő hét elején már egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra.
Vasárnap még alapvetően napos lesz az időjárás, de hétfőre teljes fordulat következik be időjárásunkban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A nap folyamán nagyrészt derült idő lesz, csak délután növekszik meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Estig nem valószínű csapadék. Többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken 0, -1 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Jövő hét elején már egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra.