Kormánypárti alpolgármester osztogatta gyerekeknek Vajna Tímea fánkjait a belvárosban

Publikálás dátuma
2019.09.22. 15:44
Rubovszky Csilla osztja a fánkot.
Fotó: Facebook
Rubovszky Csilla egy bohócműsort megszakítva változtatott kampányrendezvénnyé egy gyerekirodalmi játszóteret.
Vajon van-e érvényes egészségügyi kiskönyve Jeneiné Rubovszky Csillának, a Fidesz-KDNP Budapest V. kerületi alpolgármesterének, illetve képviselőjelöltjének? Nem tudni, nem látszik a képeken; csak az, hogy mint egy szakszerűtlen vendéglátós, úgy kapta kezébe kapta Vajna Tímea fánk-cégének termékeit, hogy azokat személyesen adogathassa az őt körülálló 5-6 éves gyerekek kezébe szombaton, a Belvárosi Családi Piknik nevű, első ránézésre párt-semleges rendezvényén.
"Tutu bohóc műsorát egy meglepetés szakította meg" - írja a történtekről közösségi oldalán egy szülő, aki azt sérelmezi, hogy bár csak a kortárs gyerekirodalmi játszótérre szeretett volna menni gyerekével, egy kampányeseményen találta magát. Képeket is feltöltött a történtekről:
Rubovszky Csilla gyerekekkel kampányol, Vajna Tímea fánkjait osztogatja
Fotó: Facebook
A kevéssé lelkes szülő a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány felhívására emlékeztet posztjában, mi szerint
  • a gyerekeket védeni kell a manipulációtól. A választási kampányoknak ők nem célcsoportjai;
  • a gyerekeknek joguk van a politikáról a megfelelő tájékoztatásra. Segíteni kell őket, hogy megértsék a politika és a pártpolitika szerepét a közélet alakításában;
  • a gyerekek nem használhatók politikai célokra.
Ezek egybecsengenek az ombudsmani figyelmeztetéssel is, mi szerint "egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete". Székely László még az EP-választások előtt mondta ezt, de szavai tökéletesen hidegen hagyták a kormánypárt embereit. Retorzió azonban egyetlen egy alkalommal sem érte őket a politikai pedofília miatt.
Ami azt illeti, Rubovszkynak sem ez az első ilyen esete. Áprilisban óvodában és bölcsődében is járt, almát osztott a gyerekeknek.
Szerző
Frissítve: 2019.09.22. 20:44

Elindította közvetlen járatát Budapest és Szöul között a LOT

Publikálás dátuma
2019.09.22. 13:29

Fotó: Molnár Ádám
A LOT Polish Airlines elindította vasárnap a Budapest és Szöul közötti közvetlen légi járatot. A lengyel légitársaság Boeing 787 Dreamlinere kora délután szállt fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és várhatóan 10 óra 30 perc repülés után érkezik meg Szöulba. A járat felszállása előtt tartott sajtótájékoztatón Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója elmondta, első alkalommal nyitnak Budapestről keletre járatot, amely rendkívül nehéznek bizonyult, ezért szükség volt a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségére is. A szöuli összeköttetés nemcsak gazdasági, hanem kulturális kapcsolatok miatt is fontos, és szeretnék, ha heti három helyett hat, optimális esetben hét járat indulna. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy a LOT az elmúlt évek járatfejlesztéseivel megduplázta, 400 ezer fölé növelte éves utasforgalmát Ferihegyen, és hamarosan a legnagyobb hálózatos légitársaság lesz a budapesti repülőtéren. Hozzátette: évente 80 ezer utast regisztrálnak a két ország között, így a közvetlen járat megnyitása indokolt volt. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, nem jöhetett volna létre a járat, ha nem három baráti ország fog össze. Magyarország és Lengyelország régi kapcsolatára alapozva a LOT Polish Airlines magára vállalta, hogy betölti a magyar nemzeti légitársaság szerepét, de a koreai kormánnyal fennálló bizalmi kapcsolatra is szükség volt. Hozzátette: 30 éve vette fel a két ország a kapcsolatot, amelyből eddig hiányzott egy közvetlen járat. Ez az első alkalom, hogy a magyar és a dél-koreai fővárost közvetlen, menetrend szerinti légi járat köti össze.
Szerző
Témák
repülés

Felpörgött a kampány, a Fidesznél megint vadul lobogtatják a migránskártyát

Publikálás dátuma
2019.09.22. 10:13

Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev / MTI
Nincs választás hazug riogatás nélkül.
Bizonyos szempontból pontosan látszik, hogy választási kampány van Magyarországon: újra a nemlétező kötelező kvótával és a 2015-ös helyzet megismétlődésével riogatnak fideszes politikusok, kormánytagok. Vasárnap délelőtt Szijjártó Péter mondta fel a kötelező leckét a közrádióban. Szépen felsorolta egyebek mellett, hogy
  • Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát;
  • Görögországban ismét a 2015-ben kialakult állapotok tapasztalhatók;
  • a Nyugat-Balkánon több ezer illegális bevándorló torlódott fel, akik gyakorlatilag tönkreteszik a helyiek életét, rendkívül agresszíven viselkednek, így próbálva elérni, hogy továbbindulhassanak Európa irányába;
  • a magyar kormány ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz, hogy Magyarországot megőrizze magyar országnak.
Túl nagy fantázia nincs a dologban, a Fidesz utóbbi kampányainak legfőbb eleme a migránsozás és a riogatás. Bár az önkormányzati választáson már tényleg teljesen abszurd a központi propagandaüzenet, miszerint az ellenzéki polgármesterek betelepítenék városukba a migránsokat, azért akinek kell, tolja szorgalmasan a marhaságot. Németh Szilárd például mindig elöl jár a jó példával, szombaton tette közzé a Facebookon, hogy  „Veszély! Az ellenzék Csepelre is betelepítené a migránsokat”. Ehhez mégy egy teljesen értelmetlen, de legalább totálisan hazug fotómontázst is rittyentet.
Szerző
Frissítve: 2019.09.22. 10:16